ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ: Βοηθήστε μας να μην επιτρέψουμε στην Ελλάδα να ψηφίσει το Νομοσχέδιο που καθιστά τη συνεπιμέλεια υποχρεωτική για ΟΛΑ τα παιδιά, παραβιάζοντας τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και άλλα νομικά δεσμευτικά κείμενα

0
709

Αγαπητές/-οί Συνάδελφοι και φίλες/-οι, 

Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε μια πολύ επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία από ένα νέο νομοσχέδιο που επιχειρείται να γίνει νόμος της Ελλάδας.  

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο παραβιάζει όχι μόνο τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης (τουλάχιστον τα άρθρα 31, 45, 48, 26 και 56), αλλά και την οδηγία 2012/29/ΕΕ για τα δικαιώματα των θυμάτων και τη Διεθνή Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού: σε περίπτωση που γίνει νόμος, οι κακοποιημένες μητέρες και τα παιδιά δεν θα έχουν καμία έξοδο διαφυγής από την κακοποίηση.

Το νομοσχέδιο επικρίνεται έντονα από την Νομική κοινότητας της Ελλάδας, τόσο για τη νομική του ποιότητα όσο και για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επιπλέον το απορρίπτουν όλες οι γυναικείες οργανώσεις και οι ΜΚΟ που στηρίζουν κακοποιημένες γυναίκες στην Ελλάδα.

Όλοι οι φορείς ζητούν την απόσυρση του Νομοσχεδίου, όπως και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά η Ελληνική Κυβέρνηση αγνοεί τις φωνές μας και δείχνει απολύτως αποφασισμένη να το ψηφίσει.

Χρειαζόμαστε επειγόντως τη βοήθειά ΣΑΣ για να πιέσουμε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να αποσύρει αυτό το νομοσχέδιο ΤΩΡΑ.

Περισσότερες πληροφορίες περιλαμβάνονται στη συνημμένη επιστολή: εάν συμφωνείτε με το περιεχόμενό της, παρακαλώ στηρίξτε την προσπάθεια με τους παρακάτω τρόπους:

-Υπογράφοντας την συνημμένη επιστολή μέχρι τις 9 Μαΐου 2021:
https://forms.gle/Dw56PVmQVwQWtJkB8

-Προωθώντας το παρόν e-mail σε οποιοδήποτε σχετικό φορέα, ΜΚΟ, γυναικεία οργάνωση και συλλογικότητα που θεωρείτε ότι θα ενδιαφερόταν να στηρίξει την προσπάθειά μας, υπογράφοντας την επιστολή.

Βασιζόμαστε στην υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας για να καταφέρουμε να σταματήσουμε αυτές τις παραβιάσεις στην Ελλάδα!!!

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (E.Δ.κ.Β), Αθήνα
European Anti-Violence Network (EAVN), Athens, Greece

Tel.: +30 210-92.25.491

E-Mail: info@antiviolence-net.eu

W: www.antiviolence-net.eu
Facebook – Linkedin – Instagram – Youtube – www.gear-ipv.eu

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here