Επεισοδιακή η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου!

0
169

Στην προσωρινή διακοπή των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, που έγινε στις 20/11/2014, αναγκάστηκε να προχωρήσει η διοίκηση της Τράπεζας, υπό το βάρος της μεγάλης έντασης και των μικρών αλλά βίαιων επεισοδίων από κατόχους αξιόγραφων και καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας.

Κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους, που αριθμούν συνολικά γύρω στους 200, εισήλθαν στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης από παράθυρα, έσπασαν γλάστρες και φώναζαν κατά των αποφάσεων που λήφθηκαν σε βάρος τους.

Κατά την άφιξη του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στη Γενική Συνέλευση.

Ως αποτέλεσμα της χαοτικής κατάστασης που επεκράτησε, οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης διακόπηκαν, επανάρχισαν και μετά διακόπηκαν ξανά εν μέσω των φωνών διαμαρτυρίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν «κλέφτες», «μας πήρατε τα λεφτά από την τσέπη», «μας ξεγελάσατε» και ζητούν την απόδοση δικαιοσύνης.

Η αστυνομία προσπάθησε να τους ηρεμήσει και διαβουλεύθηκε μαζί τους σε διπλανή αίθουσα του ισογείου της Τράπεζας, προσπαθώντας να τους πείσει να εγκαταλείψουν ειρηνικά τον χώρο.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης επανάρχισαν στις 9:52πμ, μετά από 20λεπτη διακοπή, με την ανάγνωση των ψηφισμάτων.

Κατά την άφιξη του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στη συνέλευση, προκλήθηκε μικροεπεισόδιο, όταν ο υπουργός κλήθηκε με έντονο ύφος από τους διαμαρτυρόμενους να παρέμβει στις ανακριτικές αρχές για να λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για τις απομειώσεις των αξιόγραφων και καταθέσεων τους.

Ο υπουργός οικονομικών και ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, φυγαδεύτηκαν από το κτίριο…..επειδή τους πήραν στο κυνήγι!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here