Επιβάλλεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός-Τι προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδος.

0
317

Νέα μέτρα: Εντός ολίγων ημερών αναμένονται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση οι αποφάσεις σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων πολιτών.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται οι κρίσιμες ανακοινώσεις σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει καθώς οι ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό -σε σχέση με κατηγορίες και χρονοδιάγραμμα -θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Το άλμα στα κρούσματα, καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν 2.107 νέες μολύνσεις, 10 νεκροί και 153 δια-σωληνωμένοι, αλλά και η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα, οδηγεί τους ειδικούς, όπως η Βάνα Παπαευαγγέλου, να μιλούν για αλλαγή της επιδημιολογικής εικόνας και έξαρση της πανδημίας, η οποία χτυπά κυρίως νέους.

Χαράλαμπος Τσιλιώτης: Τι προβλέπει το Σύνταγμα

Ο Χαράλαμπος Τσιλιώτης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διδάσκει Συνταγματικό Δίκαιο, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, είναι Δικηγόρος από το 1990 με συνεχή και ενεργή παρουσία μέχρι και σήμερα στην δικαστηριακή πρακτική και στις τρεις δικαιοδοσίες των δικαστηρίων (πολιτική, ποινική και διοικητική).

Οπός είπε ο συνταγματολόγος στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι Συνταγματική και υπό προϋποθέσεις Συνταγματικά επιβεβλημένη.

Όμως θα πρέπει να επιβάλλεται από Νόμο, και να προβλέπει εξαιρέσεις για λόγους υγείας σε διαπιστωμένες περιπτώσεις και να υπάρχει ενημέρωση για τις παρενέργειες.

Το Σύνταγμα της Ελλάδας επιβάλει την προστασία της Υγείας στο άρθρο 21, αλλά όπως είπε ο κ. Τσιλιώτης, ο υποχρεωτικός γενικός εμβολιασμός είναι έσχατο μέσο, δεν μπορεί να επιβληθεί δια της φυσική βίας και δεν μπορεί να υπάρχουν ποινικές κυρώσεις.

Επίσης μπορεί να υπάρξει απομόνωση (lockdown) αλλά όχι τιμωρητική η οποία , εννοείται πρέπει να είναι προσωρινή. Πέρα όμως τον παραπάνω είναι χρέος κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι στους συνανθρώπους μας να εμβολιαστούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here