Επικίνδυνα σαμαράκια σε κεντρικούς δρόμους της Κηφισιάς.

0
608

Στον κεντρικό δρόμο Χαριλάου Τρικούπη, έχουν τοποθετηθεί σειρές σαμαράκια με σκοπό την επιβράδυνση της ταχύτητας των οχημάτων που περνούν από εκεί. Παρόμοια σαμαράκια υπάρχουν και στον κεντρικό δρόμο Κ. Παλαιολόγου.

Τα σαμαράκια αυτά παραμένουν σταθερά στη θέση τους από την τοποθέτησή τους, χωρίς να γίνεται καμία προληπτική συντήρηση / επισκευή.

                                Σαμαράκι επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 47.

Ορισμένα μάλιστα έχουν αρχίσει και ξηλώνονται από το βάρος των οχημάτων, φανερώνοντας την «κακοτεχνία» της τοποθέτησής τους.

Κοντά με την «κακοτεχνία» προσθέστε και την γκρίνια των περιοίκων, γιατί όταν περνάει βαρύ όχημα και ειδικά το αστικό πάνω από τα σαμαράκια, τραντάζεται ο τόπος όλος.

Το «ξήλωμα» αυτό των σαμαριών, πέρα από αντιαισθητικό, είναι και πολύ επικίνδυνο για πρόκληση βλαβών στα οχήματα.

                                Σαμαράκι επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 47.

Συγκεκριμένα στην Χαριλάου Τρικούπη πλησίον του αριθμού 47 και στην Κ. Παλιάλογου πλησίον του αριθμού 57Γ, τα σαμαράκια έχουν υποστεί σοβαρή καθίζηση / ξήλωμα με αποτέλεσμα να καθίστανται πάρα πολύ επικίνδυνα!!

Οδηγοί που δεν προλαβαίνουν να ελαττώσουν την ταχύτητά των οχημάτων τους, όταν τα πλησιάζουν, τουλάχιστο στα 5χλμ/ώρα, προκαλούν σοβαρή φθορά / βλάβη του οχήματός τους! Έμπρακτη διαπίστωση του γράφοντος μετά από μεγάλο αριθμό διελεύσεων με το όχημά του τα τελευταίο χρονικό διάστημα!

                                   Σαμαράκι επί της οδού Κ. Παλαιολόγου 57Γ.

Υπάρχει όμως και άλλη μία λεπτομέρεια που αφορά τα σαμαράκια των εν λόγω κεντρικών δρόμων. Κατά πόσον είναι σύννομα με τα άρθρα 273, 290 του ΠΚ τα οποία αναφέρονται στα σαμαράκια σε κεντρικούς δρόμους που διέρχεται αστική συγκοινωνία και γενικά ΜΜΜ;;

Για αυτό λοιπόν, αν συνοψίσουμε την (1) κακοτεχνία (2) πιθανή παράνομη τοποθέτηση και (3) γκρίνια περιοίκων…..έχουμε σαν αποτέλεσμα το ξήλωμα ή την άμεση συντήρηση που πρέπει να γίνει στα εν λόγω σαμαράκια.

                                     Σαμαράκι επί της οδού Κ. Παλαιολόγου 57Γ.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να επιστήσουμε την ΠΡΟΣΟΧΗ του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Τηλέμαχου Τσιλιγκίρη όπως επιληφθεί του εν λόγω θέματος το συντομότερο δυνατόν…..πριν προκληθεί σοβαρή ζημιά σε κανένα όχημα και πριν αρχίσουν οι μηνύσεις προς την Δημοτική Αρχή.

ΑΡΚΕΤΑ πρόστιμα για ζημιές οχημάτων οφειλόμενες σε κακοτεχνίες δρόμων π.χ. λακκούβες κτλ……έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here