Επιμένει στο δημοψήφισμα και στο ΟΧΙ ο Αλέξης Τσίπρας!

0
173

Επέμεινε στο ΟΧΙ και στο δημοψήφισμα ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι η συμφωνία με τους εταίρους με όρους βιώσιμης προοπτικής.

Όπως είπε η Ελλάδα θα είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τη Δευτέρα, ενώ πρόσθεσε ότι η επικράτηση ακραίων κύκλων οδήγησε τις τράπεζες σε ασφυξία.

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα την 1η Ιουλίου 2015

Μετά την απόφαση για το δημοψήφισμα έγιναν καλύτερες προτάσεις για το χρέος. Δεν τις αφήσαμε να πέσουν κάτω. Καταθέσαμε αντιπροτάσεις και σήμερα θα συζητηθούν στο Εurogroup, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την Κυριακή επιλέγουμε αν θα δεχτούμε τη συγκεκριμένη συμφωνία. Στόχος μου είναι η συμφωνία με τους εταίρους με όρους βιώσιμης προοπτικής, υπογράμμισε.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση θα είναι στο τραπέζι των συζητήσεων και τη Δευτέρα.

Πάντα η βούληση του λαού είναι πιο σημαντική από αυτή την κυβέρνηση. Στην Ευρώπη πάντα τα δημοψηφίσματα έδιναν απαντήσεις, σημείωσε.

Στην Ελλάδα είχαμε άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Η επικράτηση ακραίων κύκλων είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι τράπεζες σε ασφυξία, δήλωσε.

Χαρακτήρισε εικόνες ντροπής αυτές που είδαμε στις τράπεζες και είπε ότι για να προστατεύσουμε τις συντάξεις του λαού δίνουμε τη μάχη.

Οι προτάσεις που εκβιαστικά μας ζήτησαν ήθελαν συντριπτική μείωση συντάξεων και γι’ αυτό αντιδράσαμε. Μας δόθηκε ένα τελεσίγραφο χωρίς καμία πρόβλεψη για το χρέος. Η αυτονόητη διέξοδος ήταν να απευθυνθούμε στο λαό και αυτό πράττουμε.

Αυτές τις ώρες οι εκβιασμοί οργιάζουν και σας ζητούν να γίνεται και εσείς ένα με αυτούς που είπαν ναι σε όλα.

Το ΟΧΙ είναι βήμα για μια καλύτερη συμφωνία που θέλουμε να υπογραφεί την επόμενη του δημοψηφίσματος. ΟΧΙ σημαίνει ισχυρή πίεση για μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία που θα δίνει λύση στο χρέος και δεν θα υπονομεύει την προσπάθεια ανόδου της οικονομίας.

Ελληνίδες και Έλληνες,

Έχω πλήρη συνείδηση των δυσκολιών. Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να είναι προσωρινές.

Λένε κάποιοι ότι έχω κρυφό σχέδιο να βγάλω τη χώρα από το ευρώ. Λένε ψέματα και προσφέρουν κακή υπηρεσία στο λαό και στην Ευρώπη. Εγώ ήμουν πριν ένα χρόνο υποψήφιος για πρόεδρος της Κομισιόν.

Και τότε έλεγα ότι το μνημόνιο είναι αποτυχημένο. Ορισμένοι στην Ευρώπη αρνούνται να το κατανοήσουν, να το παραδεχτούν.

Όσοι θέλουν Ευρώπη που θα είναι μια επιδερμική ένωση με συγκολλητική ταινία το ΔΝΤ είναι άτολμοι πολιτικοί.

Πλάι σε αυτούς το εγχώριο πολιτικό σύστημα προσπαθεί να ρίξει τα βάρη σε εμάς. Δημόσια ζητούσαν «δοτό» πρωθυπουργό.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ψυχραιμία που δείχνετε αυτή την εβδομάδα. Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν θα χαθούν. Οι καταθέσεις δεν θα χαθούν.

Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη της άμεσης λύσης αλλά σας καλώ να ενισχύσετε αυτή την προσπάθεια. Σας καλώ να απαντήσουμε καταφατικά στην προοπτική της λύσης.

Είναι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία.

Δείτε το βιντεοσκοπημένο διάγγελμα του Πρωθυπουργού:

{videobox}cFH8LKU-dvs{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here