Επισκευή ποδηλατοδρόμου Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας.

0
597

Στην επισκευή του ποδηλατοδρόμου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας προχώρησε ο Δήμος Κηφισιάς: 

<< Διορθώσαμε ένα τεράστιο λάθος που είχε γίνει στο παρελθόν, με σοβαρές συνέπειες για το Δήμο Κηφισιάς.

Επισκευάστηκε ο ποδηλατοδρόμος της οδού Βάρναλη μεταξύ των οδών Γ. Παπανδρέου έως την Λεωφόρο  Ελ. Βενιζέλου.

Είχε κατασκευαστεί με υπερύψωση από κυβόλιθους στο επίπεδο του πεζόδρομου ανάποδης κλήσης προς τα μαγαζιά-κατοικίες, αισθητή μείωση του πλάτους του οδοστρώματος, θάψιμο των υδρορροών των κατοικιών, τοποθέτηση στενής διατομής καναλιών με σχάρες με αποτέλεσμα να μην γίνεται η απορροή των όμβριων  τόσο του δρόμου όσο και των κατοικιών.

Προχωρήσαμε στην αποκατάστασή του αφαιρώντας όλους τους κυβόλιθους, τα μικρής διατομής κανάλια με τα επικίνδυνα σχαράκια, τα υπερυψωμένα φρεάτια Η/Μ, τα υπερυψωμένα κράσπεδα.

Ο νέος ποδηλατοδρόμος κατασκευάστηκε καταρχήν στο ίδιο επίπεδο με το οδόστρωμα με ασφαλτόστρωση ψυχρής ασφάλτου, νέα φρεάτια Η/Μ και επάλειψη με ειδικό χρωματιστό υλικό «cool-seal».

Για το θέμα του αν είναι ροζ-τουρκουάζ-βεραμάν ή οτιδήποτε άλλο το χρώμα του, όπως ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο χλευάζοντας την κατασκευή του, εμείς ως Διοίκηση πρώτα απ’ όλα κοιτάμε την ασφάλεια τόσο των πεζών όσο και των ποδηλάτων,  αλλά κυρίως να μην καταστρέφονται και χάνονται περιουσίες.

Εμείς αγκαλιάσαμε το θέμα και διορθώσαμε το αρχικό κατασκευαστικό λάθος ανακουφίζοντας όλους εκείνους τους συνδημότες μας που έπαθαν ανεπανόρθωτη ζημιά και τοποθετήθηκε ψυχρή άσφαλτο, η οποία είναι φιλική προς το περιβάλλον και βέβαια έγινε ειδική επάλειψη με ειδικό υλικό «cool-seal»  κόκκινου χρώματος, μια αντανακλαστική επίστρωση ασφάλτου που συμβάλλει στη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών κατά τη θερινή περίοδο.

Τοποθετήθηκαν τα ανάλογα κολονάκια και βέβαια τοποθετήθηκε δεξιά και αριστερά τους διαγράμμιση τόσο για την ασφάλεια των πεζών όσο και των ποδηλάτων.

Πραγματικά σε πολλά σημεία της Νέας Ερυθραίας η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου  με υπερύψωση από κυβόλιθους στο επίπεδο των πεζοδρομίων δημιουργεί πολλά προβλήματα και συγκεκριμένα:

«Βάρναλη και Γρηγορίου Ε’, Βάρναλη και Μ. Ασίας, Βάρναλη και Μιλήτου, Βάρναλη και Ηρ. Πολυτεχνείου, Βορείου Ηπείρου και Πλαστήρα, όλη την Σεβδικίου στις σχάρες όμβριων Καζαντζάκη και Ολυμπιονικών».

Όλα επισημάνει στην διαχειριστική αρχή του φορέα υλοποίησης χωρίς καμία ανταπόκριση.

Δεν αποδώσαμε σε καμία προηγούμενη Δημοτική Αρχή ευθύνες απλά και μόνο επιδιορθώσαμε ένα σημαντικό κατασκευαστικό λάθος, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία περί κατασκευής ποδηλατοδρόμων.>>

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here