Επιστημονικό επίτευγμα: Το Ισραήλ ανακάλυψε αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορωναϊό!

0
431

Σε μια σημαντική ανακάλυψη βρίσκεται το Ισραήλ που δίνει κι αυτό όπως και πολλές άλλες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο την μάχη για την εξουδετέρωση του Covid-19.

Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν πως Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας της χώρας (IIBR) κατάφερε να εντοπίσει ένα αντίσωμα, το οποίο εξουδετερώνει τον ιό.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ναφταλί Μπενέτ, ο οποίος δήλωσε: «Είμαι περήφανος για το προσωπικό του Ινστιτούτου, το οποίο έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη».

Πλέον, το IIBR εργάζεται πάνω στην κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας και στην εξασφάλιση της εμπορικής της ανάπτυξης, με όλες τις νομικές διαδικασίες να συντονίζονται, ενώ αναφέρεται, με το υπουργείο Άμυνας. «Αυτό το επιστημονικό επίτευγμα έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πρόοδο για τη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό και δεν αποτελεί εμβόλιο για ευρεία χρήση», προστίθεται στη δήλωση.

Ανοίγει εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων

Τον περασμένο μήνα, το IIBR ανακοίνωσε ότι είχε αρχίσει να δοκιμάζει ένα πειραματικό εμβόλιο για τη νόσο Covid-19 σε τρωκτικά, ενώ τη Δευτέρα ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να ανοίξουν στην πόλη Yeroham την πρώτη εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων του Ισραήλ, σε συνεργασία με κάποια από τις διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες, σύμφωνα με εκπρόσωπο των τοπικών αρχών.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Ισραήλ, με 16.506 κρούσματα συνολικά και 258 θανάτους από το νέο κορωνοϊό, καταγράφει 30 θανάτους και 1.907 κρούσματα ανά 1 εκατ. πληθυσμού.

Πηγή: newsbreak.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here