Επιστολή-Απάντηση Γιώργου Θωμάκου στην επιστολή αποχώρησης της γ.γ. του Δήμου Κηφισιάς Χριστίνας Κοντάκου.

0
202

Στην επιστολή αποχώρησης της γ.γ. του Δήμου Κηφισιάς Χριστίνας Κοντάκου, η οποία κοινοποιήθηκε στον Τύπο (δείτε ΕΔΩ), απάντησε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος:

Κηφισιά, 03/11/2016

ΘΕΜΑ: Επί της από 1-11-2016 «Επιστολής Αποχώρησης» σας.

Κυρία Κοντάκου,

Όπως γνωρίζετε, την Πέμπτη 6-10-2016 ζήτησα την παραίτησή σας από τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Κηφισιάς, επειδή η ανάρμοστη συμπεριφορά σας κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 5-10-2016, καθιστούσε αδύνατη την συνέχιση της συνεργασίας μας.

Με το υπ’αρ.πρωτ. 19/7-10-2016 έγγραφό σας, καταθέσατε την παραίτησή σας «σε συνέχεια της προηγούμενης προφορικής επικοινωνίας μας», όπως και εσείς αναφέρετε σε αυτό. Η παραίτηση πάντα είναι μονομερής ληψιδεής πράξη που έχει άμεσα αποτελέσματα και δεν εξαρτάται, ούτε χρειάζεται καμία αποδοχή.

Αφού με την από 1-11-2016 επιστολή σας που εσείς δώσατε στον Τύπο, επιλέξατε να διαστρεβλώσετε, ή να αποκρύψετε τα ανωτέρω, δεν με εκπλήσσει ότι επιχειρείτε στη συνέχεια να σπιλώσετε δημόσια τον Δήμο μας, που σας τίμησε με την επιλογή του επί δύο χρόνια. Αποχωρείτε αντιπολιτευόμενη! 

Τούτο αποτελεί εντελώς παράδοξο για στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης και ειδικότερα της Μ.Ο.Δ. Α.Ε. Οι θέσεις που σας εμπιστεύονται δεν επιτρέπεται να μετατρέπονται από εσάς σε πολιτικό «μπαλκόνι». 

Δεν θα παρασυρθώ σε απολογισμό δράσης για να αντικρούσω τις προσβλητικές αναφορές σας. Αρκούμαι να σημειώσω ότι όπως πολλές φορές σας τόνιζα, πρόθεσή μου ήταν και επιτεύχθηκε ήταν να ξεπεραστεί επιτέλους το παρωχημένο πρότυπο του Γενικού Γραμματέα ως «προσωπάρχη».

Γι’αυτό και σας απονεμήθηκαν και επιπλέον των εκ του νόμου υποχρεωτικών, αρμοδιότητες που πρώτη φορά αποδόθηκαν σε Γενικό Γραμματέα.

Αόριστες φράσεις «κλισέ» των επαγγελματιών της πολιτικής όπως «συγκεντρωτισμός και μικροπολιτικές σκοπιμότητες» φαίνεται ότι γοήτευσαν κι εσάς.

Στην πικρόχολη και εκδικητική επιστολή σας λέτε πολλά στα οποία ο Δήμος μας δήθεν υστερεί, αν και για όλα αυτά έχουν γίνει σημαντικά βήματα που ασφαλώς δεν θα εκθέσω εδώ. 

Σας θυμίζω ότι προϋπόθεση για τον «εκσυγχρονισμό», την «σύγχρονη αντίληψη», την «αποτελεσματική οργάνωση» και την «εξωστρέφεια», αποτελεί η συλλογικότητα, οι συνέργειες, ασφαλώς το πολιτισμένο κλίμα και όχι βέβαια η εγωπάθεια, η νοοτροπία του αλάθητου, ο συγκρουσιακός χαρακτήρας που σας οδήγησαν στην έξοδο.

Εξυπακούεται ότι δεν θα σας βοηθήσω άλλο στην αναζήτηση κοινού, ούτε θα σας ακολουθήσω στον πετροπόλεμο. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ Θ. ΘΩΜΑΚΟΣ

 

Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κ. Ζέτη Κασιμάτη, 
Δημοσιών – Διεθνών Σχέσεων.

Υ.Γ. Με λύπησε πολύ η επιστολή παραίτησης της Γ.Γ του Δήμου μας που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο διότι μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευα και ήλπιζα ότι θα είχε αντιληφθεί πόσο παρεκτράπη σαν συμπεριφορά όχι μόνον απέναντι στον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και προς όλους μας.

Ήμουν πεπεισμένη ότι ένας τόσο αξιόλογος άνθρωπος θα είχε αντιληφθεί το λάθος του και στην παραίτηση του θα ζητούσε ένα τεράστιο ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

Τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην επιστολή δεν τα συζητώ διότι φαίνονται να είναι απόρροια κάποιας προσωπικής πικρίας.

Είναι γεγονός ότι πολύ πιο εύκολα αποδίδουμε ευθύνες στους άλλους, ενώ με δυσκολία αναλαμβάνουμε εκείνες που μας αναλογούν.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here