Επιστολή Ιβάν Σαββίδη σε Πούτιν για την Αγία Σοφία-«Προστατέψτε τις χριστιανικές αξίες».

0
879

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, ζητώντας τους να δείξει προσοχή στο ιδιαίτερα «λεπτό»  θέμα της Αγίας Σοφίας, που μετατρέπεται σε τζαμί από την τουρκική κυβέρνηση.

Παγκόσμιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του τουρκικού κράτους, να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία  Σοφία. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, με την ιδιότητα του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελλήνων της Ρωσίας, έστειλε επιστολή στον Βλάντιμιρ Πούτιν, ζητώντας την προσοχή του στο θέμα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως η Ρωσία πρέπει να παίξει ρόλο προστάτη για τις χριστιανικές αξίες παγκοσμίως.

Η επιστολή του Ιβάν Σαββίδη

Σας απευθύνω έκκληση ως μέλος του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων υπό τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξ ονόματος πιστών Ορθόδοξων Χριστιανών από τις πολλές χιλιάδες Ελληνικές διασπορές της Ρωσίας.

Οι πρόγονοί μας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ως αποτέλεσμα δίωξης από τις οθωμανικές αρχές, και βρήκαν τη νέα τους πατρίδα στα σωτήρια εδάφη της ρωσικής αυτοκρατορίας.

Σήμερα, όπως ολόκληρος ο χριστιανικός κόσμος, παρακολουθούμε τα γεγονότα που εκτυλίσσονται γύρω από το ιερό ναό μας, ένα από τα κύρια σύμβολα του χριστιανισμού-την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here