Επιστολή «κόλαφος» 71χρονου στον πρωθυπουργό: «Λυπάμαι που είμαι Έλληνας – Με καταδικάζετε σε θάνατο»!

0
183

Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης από υπερήλικα συμπολίτη μας, που «καταδίκασε σε θάνατο» η μνημονιακή κυβέρνηση για 31 ολόκληρα ευρώ!

Ο καρδιοπαθής Σ.Α., ο οποίος πέρασε τα νιάτα του στο εξωτερικό ως μετανάστης, επέστρεψε στη πατρίδα του και στην ηλικία των 71 ετών καλείται να επιβιώσει με το «υπέρογκο» ποσό των 31 ευρώ το μήνα!

Σε ανοικτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που δημοσιεύει η «Ροδιακή», ο υπερήλικας παραδέχεται πως είναι και ο ίδιος υποστηρικτής της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα έχει δώσει προσωπικά μεγάλους αγώνες, όπως τονίζει, και τώρα το κόμμα του τον «πληρώνει» κόβοντας του την σύνταξη.

Πρόκειται για περίπτωση ανασφάλιστου υπερήλικα, που έπαιρνε από τον ΟΓΑ σύνταξη της τάξης των 342 ευρώ το μήνα, η οποία τώρα κόβεται από το «εύσπλαχνο» ελληνικό κράτος, που… ανακάλυψε ότι ο 71χρονος λαμβάνει σύνταξη 31 ευρώ το μήνα από τον Καναδά, όπου είχε μεταναστεύσει σε ηλικία 19 ετών.

Ο 71χρονος απευθύνθηκε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και ενημερώθηκε ότι η διακοπή της συνταξιοδότησής του, οφείλεται στην εφαρμογή του νόμου 4093/12 (Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016) που προβλέπει ότι ο ΟΓΑ οφείλει να διακόψει τη σύνταξη ανασφάλιστου υπερήλικα σε όσους λαμβάνουν σύνταξη από άλλο Ταμείο.

Έστω και 31 ευρώ… Ανάλογες περιπτώσεις είναι και αυτές των συμπολιτών μας που λαμβάνουν τη σύνταξη Εθνικής Αντίστασης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο 71χρονος, επικοινώνησε και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Καναδά κι όταν ζήτησε να του διακόψουν τη σύνταξη ώστε να μπορεί να λαμβάνει τα 242 ευρώ από τον ΟΓΑ, του είπαν:

«κύριε εδώ έχουμε σοβαρό κράτος, εργαστήκατε, κάποια χρόνια και τώρα που συμπληρώσατε το όριο ηλικίας σας δικαιούστε αυτό το ποσό. Έχουμε κρατικές συμβάσεις, δεν μπορούμε να σας κόψουμε τη σύμβαση. Κοιτάξτε να πείσετε και το δικό σας κράτος να σοβαρευτεί!».

Ο 71χρονος αποφάσισε να απευθυνθεί στον ίδιο τον πρωθυπουργό, σε μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και χιλιάδες άλλοι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας.

Διαβάστε την επιστολή που δημοσίευσε η «Ροδιακή»:

«Αγαπητέ πρόεδρε, θέλω να μάθετε την αληθινή μου ατυχία.

Αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που για αυτήν έχω δώσει προσωπικά μεγάλους αγώνες, με «πληρώνει» σήμερα, κόβοντάς μου τη σύνταξη των 342 ευρώ που έπαιρνα, από τις 23 Δεκεμβρίου 2013.

Η δικαιολογία είναι ότι επειδή παίρνω σύνταξη 31 ευρώ από τον Καναδά στον οποίο εργάστηκα όταν είχα μεταναστεύσει από τα 19 μου χρόνια μέχρι τα 27 μου χρόνια που επέστρεψα στη Ρόδο.

Ουσιαστικά με καταδικάζετε σε θάνατο. Σήμερα, τόσους μήνες μετά, όπου κι αν πήγα ότι κι αν έκανα κανείς δεν μου έδωσε λύση. Μου είπαν έτσι λεει ο νόμος. Κι εγώ τους έλεγα ότι τους νόμους τους φτιάχνετε εσείς.

Πρέπει να σας αναφέρω, ότι είμαι καρδιοπαθής. Κι ότι επίσης είμαι άνθρωπος. Και πρέπει να φαω, να ντυθώ, να πληρώσω το νερό και το ρεύμα στο σπίτι μου. Με 31 ευρώ το μήνα, τίποτα από αυτά δεν γίνεται ούτε στο ελάχιστο.

Με το νόμο αυτό, που αδικεί κατάφωρα εμένα και πολλούς άλλους φαντάζομαι, μου στέρησαν το χαμόγελο. Μου διέλυσαν την καθημερινή μου ζωή.

Η κυβέρνηση με εγκατέλειψε. Λυπάμαι που είμαι Έλληνας και που επέστρεψα στη χώρα και στο νησί μου.

Η κυβέρνηση κύριε Σαμαρά και η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς αν δεν λειτουργήσει με ευαισθησία για ανθρώπους σαν κι εμένα θα διαλυθεί.

Σας ικετεύω κύριε Σαμαρά να κοιτάξετε σήμερα κιόλας το ζήτημα αυτό και να αναθεωρήσετε με άλλο νόμο την αδικία αυτή.

Σε άλλη περίπτωση κανείς δεν πρόκειται ν’ αντέξει..!».

Σας ευχαριστώ από τη Ρόδο.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here