ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: ΑΜΕΣΗ επαναφορά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πρότερη του 2008 κατάσταση στην περιοχή Άνω Αμπέλια της Κηφισιάς.

0
251

Μονοδρομήσεις, μετατροπές και επαναφορά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πρότερη του 2008 κατάσταση, τις οποίες διέταξε το ΣτΕ, (βλέπε την απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που είναι καταπέλτης και έχει ισχυρά νομικά πατήματα, τα οποία καταργούν την 474/2011 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, την 140164/13174/2-5-2012 πράξη του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, αλλά και την 19259/17550/9-5-12 πράξη της προϊσταμένης του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ν.Π. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης) για την αποκατάσταση των ανώμαλων κυκλοφοριακών καταστάσεων στην περιοχή Άνω Αμπέλια……..ο Δήμος Κηφισιάς υποχρεώθηκε να συμμορφωθεί, ξεκινώντας στις 23/09/2017 σιγά αλλά σταθερά να πραγματοποιεί τις αναγκαίες αλλαγές στην σήμανση των μονοδρομήσεων των κατωτέρω αναφερομένων οδών:

ΟΔΟΣ ΠΟΝΤΟΥ

-Μετατροπή του τμήματος της οδού Πόντου μεταξύ των οδών Έλλης & Παπαφλέσσα σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης.

ΟΔΟΣ ΙΩΝΙΑΣ

-Μονοδρόμηση του τμήματος της οδού Ιωνίας μεταξύ των οδών Χ. Τρικούπη & Λεβίδου με φορά από Χ. Τρικούπη προς Λεβίδου.
-Μετατροπή του τμήματος της οδού Ιωνίας μεταξύ των οδών Λεβίδου & Π. Ιωακείμ σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης.

ΟΔΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ

-Μετατροπή του τμήματος της οδού Σαρανταπόρου μεταξύ των οδών Λεβίδου & Π. Ιωακείμ σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης.

ΟΔΟΣ ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ

-Μονοδρόμηση του τμήματος της οδού Αθ. Διάκου μεταξύ των οδών Έλλης & Γ. Παπανδρέου με κατεύθυνση από Έλλης προς Γ. Παπανδρέου.

ΟΔΟΣ ΕΛΛΗΣ

-Μονοδρόμηση του τμήματος της οδού Έλλης μεταξύ των οδών Χ. Τρικούπη & Κ. Βάρναλη με κατεύθυνση από την Χ. Τρικούπη προς την Κ. Βάρναλη.

ΟΔΟΣ ΤΡΟΙΑΣ

-Μετατροπή του τμήματος της οδού Τροίας μεταξύ των οδών Γορτυνίας & Σαρανταπόρου σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης
-Μονοδρόμηση του τμήματος της οδού Τροίας μεταξύ των οδών Σαρανταπόρου & Ιωνίας με κατεύθυνση από την οδό Σαρανταπόρου προς την οδό Ιωνίας
-Μετατροπή του τμήματος της οδού Τροίας μεταξύ των οδών Ιωνίας & Πόντου σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης
-Μονοδρόμηση του τμήματος της οδού Τροίας μεταξύ των οδών Πόντου & Κ. Βάρναλη με κατεύθυνση από Βάρναλη προς Πόντου

ΟΔΟΣ ΛΕΒΙΔΟΥ

-Μετατροπή του τμήματος της οδού Λεβίδου μεταξύ των οδών Γορτυνίας & Πόντου σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης
-Μονοδρόμηση του τμήματος της οδού Λεβίδου μεταξύ των οδών Κ. Βάρναλη & Πόντου με κατεύθυνση από Πόντου προς Βάρναλη.

Αυτά ειπώθηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο από την πλευρά της Διοίκησης, δηλαδή από τον ίδιο τον Γιώργο Θωμάκο αλλά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παντελή Παπανικολόπουλο, οι οποίοι απάντησαν στην επιστολή του «Συλλόγου για την Αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής της Ανατολικής Νέα Ερυθραίας» ημερομηνίας 26/09/2017.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Σμυρναίος, ο οποίος και παραβρέθηκε στο συμβούλιο και πήρε τον λόγο, ρώτησε τι ακριβώς εννοεί το συμβούλιο με τη πλήρη συμμόρφωση, αφού μέχρι σήμερα υπάρχει μόνο πλημμελής και ότι υπάρχει πλήρης αυθαιρεσία ως προς τη λήψη των αποφάσεων, με τον Δήμαρχο να τον ρωτά αν θέλει όντως πλήρη συμμόρφωση με τη δικαστική απόφαση, η οποία εκτός από την επαναφορά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ζητά ακόμη και την αποξήλωση των έργων πεζοδρόμησης και του ποδηλατόδρομου της Παπανδρέου. 

Ο κ. Θωμάκος είπε πως είναι αντίθετος με το θέμα της καταστροφής έργων για τα οποία έχουν δαπανηθεί χρήματα των πολιτών, ενώ απαντώντας στον κάτοικο της περιοχής κ. Νίκο Αναστασόπουλο για το ποια ακριβώς θεωρεί ότι είναι η πρότερη κατάσταση πριν από το 2014, ανέφερε ότι προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα αποκαταστήσει τις ανώμαλες κυκλοφοριακές καταστάσεις, οι οποίες έχουν δημιουργήσει τρομερά προβλήματα σε όλη την περιοχή. 

Μάλιστα κατηγόρησε και την αντιπολίτευση, η οποία δεν δέχτηκε πέρυσι την κυκλοφοριακή πρόταση του μελετητή «Ηλιόπουλου» για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της περιοχής, με αποτέλεσμα την έκδοση από το ΣτΕ αυτής της απόφασης που θέλει την επαναφορά όλων των ρυθμίσεων στην πρότερη κατάσταση. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επιβλήθηκαν επί δημαρχίας Νίκου Χιωτάκη…..στάθηκαν ενδεχομένως κομβικά για την ήττα του τέως Δημάρχου στις περασμένες εκλογές

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποιοι κάποτε πρέπει να αντιληφθούν ότι καμία περιοχή του Δήμου Κηφισιάς δεν αποτελεί τσιφλίκι ΚΑΝΕΝΟΣ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ:

Δείτε παρακάτω διάφορα ρεπορτάζ των ΜΜΕ……και τα συμπεράσματα δικά σας:

Διαμαρτυρία 341 κατοίκων της Κηφισιάς για τις αυθαίρετες και απαράδεκτες μονοδρομήσεις στην Κηφισιά!

-Τα «γκέτο» της Κηφισιάς….

«Κόκκινο» από ΣτΕ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Έλλης, Γ. Παπανδρέου και Τροίας……

-Η Γεωργίου Παπανδρέου και ο Ανένδοτος.….

Επιστολή Συλλόγου Ανατολικής Ν. Ερυθραίας στο Δήμαρχο σχετικά με την εφαρμογή της νέας κυκλοφοριακής μελέτης στην Νέα Ερυθραία!!!!

ΤΕΛΙΚΑ κέρδισαν οι κάτοικοι την προσφυγή στο ΣτΕ κατά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων γύρω από τις οδούς Ιωνίας, Τροίας, Έλλης, Γ. Παπανδρέου κτλ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here