ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΕ η οικία του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά στην Κηφισιά.

0
1246

Η αποκατάσταση, σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, γίνεται με απόλυτη ακρίβεια χάρη στα σχέδια που υπήρχαν, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αλλά και τη ζωντανή μαρτυρία της Ναταλίας Ιωαννίδη, που περνούσε τα καλοκαίρια της σ’ αυτό το σπίτι της γιαγιάς, με τον αδελφό της. Η κ. Ιωαννίδη δώρισε την οικία Παύλου Μελά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η αποκατάστασή της, μετά από τις κατά νόμο εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, υλοποιείται χάρη στην καθοριστική συμβολή και την ευγενική χορηγία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Δράμας «Κύκλωψ», του Δραμινού, Άρη Θεοδωρίδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, «Η οικία Μελά, κομμάτι από τη ζωή ενός Σπουδαίου Έλληνα και Μακεδονομάχου, που θυσιάστηκε στα 34 του χρόνια, θα παραδοθεί στη Σχολή Ευελπίδων στις 14 Οκτωβρίου.

Είναι η ημέρα που συμπληρώνονται 116 χρόνια από τον θάνατο του Παύλου Μελά στη Σιάτιστα, από πυρά οθωμανικού αποσπάσματος, αν και παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε».

Υ.Γ. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την ευγενική χορηγία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Δράμας «Κύκλωψ», του Δραμινού, Άρη Θεοδωρίδη.

Με τη συμμετοχή, τη στήριξη, την  προσφορά και την ευγενική χορηγία του, συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχημένη αποκατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά.

Τον ευχαριστούμε και πάλι θερμά για το ΔΩΡΟ που έκανε στην Ελλάδα!!! ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here