ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ επιστροφή φόρου: Σήμερα η καταβολή στους λογαριασμούς-Δείτε αν είστε δικαιούχος!

0
178

Μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και αγρότες που έκαναν φορολογική δήλωση και το εκκαθαριστικό τους σημείωμα είναι πιστωτικό, και ταυτόχρονα δεν χρωστούν σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία – είναι δηλαδή φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι – τότε θα λάβουν την περιβόητη επιστροφή φόρου.

Η Επιστροφή φόρου 45 εκατομμυρίων ευρώ πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 142.000 δικαιούχων φορολογούμενων για τις δηλώσεις που είχαν υποβάλλει στο διάστημα από τις 22 Μαΐου έως και τις 14 Ιουνίου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές της, συνεχίζει με ταχείς ρυθμούς την διαδικασία επιστροφής φόρου στους δικαιούχους.

Καθυστερήσεις θα προκύψουν σε περιπτώσεις όπου το ποσό επιστροφής είναι μεγαλύτερο από 1.500 ευρώ, και θα πρέπει να προηγηθεί φορολογικός έλεγχος των στοιχείων που συνοδεύουν τη φορολογική δήλωση. 

Οι επιστροφές, μάλιστα, σε περιπτώσεις που υπάρχουν χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία τότε πρώτα θα γίνει συμψηφισμός και στη συνέχεια το ποσό που θα απομείνει να δοθεί στους φορολογουμένους.

Επιστροφή φόρου και…ΕΝΦΙΑ!

Την επιστροφή φόρου διεκδικούν περίπου 841.000 φορολογούμενοι. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι για όσους καθυστερήσει η επιστροφή του φόρου και εφόσον εκδοθούν τον Αύγουστο τα εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ, τότε θα γίνει επιστροφή αφού πρώτα συμψηφιστεί το σύνολο του Φόρου Ακινήτων με το επιστρεφόμενο ποσό και όχι της πρώτης δόσης που αναλογεί σε αυτόν.

Συνολικά έχουν εκκαθαριστεί 5.284.805 δηλώσεις:

-Στο 40,2% (2.126.818 δηλώσεις), ο μέσος φόρος πληρωμής είναι 1.192,4 ευρώ,

-Στο 15,9% (840.650 δηλώσεις) η μέση επιστροφή είναι 354 ευρώ,

– Το 43,85% (2.317.337 δηλώσεις) είναι μηδενικές.

Η πληρωμή του φόρου γίνεται σε τρεις δόσεις: έως τα τέλη Ιουλίου, τα τέλη Σεπτεμβρίου και τα τέλη Νοεμβρίου.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here