ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Σχολαστική εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας ως προς την ώρα έναρξης του Δ.Σ. θα τηρήσει η Πρόεδρος του κ. Σάντυ Πατρινού.

0
531

Τους κανόνες λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τουλάχιστον ως προς την ώρα έναρξης του αλλά και για το αν κάποιος μιλάει εκτός θέματος, θα τηρήσει κατά γράμμα η Πρόεδρος του Σάντυ Πατρινού-Ντελ Τόρο. Αυτό δήλωσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19 Σεπτεμβρίου 2018.

Την ευκαιρία άρπαξε για να σχολιάσει, την τοποθέτηση αυτή,  ο πρώην Δημάρχος κ. Βασίλης Βάρσος, που δήλωσε πως χαίρεται που «μια νέα γυναίκα, σαν την Πρόεδρο, θα θέσει υποψήφια στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές!».

Η κ. Πατρινού αναφέρθηκε στο κατά πόσο είναι ή όχι θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου η επικείμενη υποψηφιότητά της…….επισημαίνοντας και την γενικόλογη συζήτηση που έχει ανοίξει και έχει ενταθεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Παρόλο που η κ. Πατρινού δεν έδωσε «ξεκάθαρη» απάντηση στο εν λόγω σχολιασμό, αναμένομε με τον νέο νόμο της απλής αναλογικής, αν με την κ. Πατρινού θα έχουμε, ενδεχομένως την δυνατότητα να δούμε και την πρώτη υποψήφια Δήμαρχο στην Κηφισιά!

Είπε ότι για αυτόν το λόγο τα συμβούλια θα γίνονται κάθε 15 μέρες και θα ξεκινούν στις 7.30μ.μ, δίνοντας έτσι το βήμα για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση αλλά και περιθώριο για απάντηση σε ερωτήματα ώστε να μην υπερίπτανται ούτε στο διαδίκτυο ούτε στα καφενεία και τα κομμωτήρια φήμες για θέματα που δεν θίγονται.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είπε ότι με την εικόνα που κάποιοι θέλουν να περάσουν στο διαδίκτυο, απομακρύνουν συνεχώς τους νέους που θέλουν να συμμετάσχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Αυτό θα είναι μεγάλο λάθος γιατί με το νέο νόμο του και την απλή αναλογική το τοπίο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλάζει ραγδαία και δεν σηκώνει πολιτικές του παρελθόντος.

Κλείνοντας ζήτησε από τους Δημοτικούς Συμβούλους να είναι πιο δραστήριοι στα καθήκοντά τους, αφιερώνοντας στο συμβούλιο που δίνουν για να κάνουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο και να προσέρχονται στην ώρα τους.

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτήν τη δημοτική περίοδο το Δημοτικό Συμβούλιο έχει κατά πολύ ξεπεράσει το ακαδημαϊκό τέταρτο από την ώρα έναρξής του στις 7.30μ.μ., αφού ξεκινάει συνήθως γύρω στις 8.00-8.10μ.μ.

Κάποτε έπρεπε να μπει ένα φρένο και ελπίζουμε αυτή η προειδοποίηση να τηρηθεί.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here