ΕΠΙ Μένουμε Πεδίο του Άρεως: Φτάνει πια! Θέλουμε το Πάρκο μας πράσινο, καθαρό και ασφαλές!

0
317

Μοιάζει απίστευτο αλλά έγινε πραγματικότητα το βράδυ της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου: 2.500 περίοικοι και φίλοι του Πεδίου του Άρεως μαζεύτηκαν στο άγαλμα της Αθηνάς και με φακούς, φαναράκια, κινητά τηλέφωνα και κάθε είδους φωτιστικά μέσα, έκαναν βόλτα μαζί στις σκοτεινές διαδρομές του Πάρκου.

Άφησαν στην άκρη το καθημερινό «μουρμουρητό» για το «πως κατάντησε έτσι το Πεδίο του Άρεως» και δήλωσαν:

Φτάνει πια! Θέλουμε το Πάρκο μας πράσινο, καθαρό και ασφαλές. Το θέλουμε ανοιχτό και φιλόξενο. Δεν ανεχόμαστε άλλο το βασίλειο του φόβου και της καχυποψίας. 

Διεκδικούμε ένα φωτεινό Πεδίο του Άρεως. Έναν χώρο που να μαζεύονται οι γενιές, να επικοινωνούν και να δημιουργούν αναμνήσεις.

Ένα Πάρκο με μαμάδες, μπαμπάδες και μωρά στα καρότσια, παιδιά να μαθαίνουν να ισορροπούν στα ποδήλατα, νέους και νέες να ανταλλάσσουν φιλιά στα απόμερα παγκάκια, μικρές και μεγάλες παρέες να δίνουν ραντεβού για τρέξιμο, μπάλα και παιχνίδι, ηλικιωμένους να παίζουν πρέφα και σκάκι γύρω από τη Γαρδένια, κυρίες με πέρλες να σχολιάζουν τις κοπέλες που κάνουν τζόκινγκ με στενά σορτσάκια, παιδάκια να ρωτάνε τσαχπίνικα «μπορώ να χαϊδέψω το σκυλάκι σας;», ανθρώπους στα παγκάκια να πιάνουν κουβέντα, να συμφωνούν ή να διαφωνούν, αλλά να σχηματίζουν παρέες και να ξανασυναντιούνται την επόμενη ημέρα, και την επόμενη μέρα και την επόμενη…

Τα φώτα από τους φακούς και τα φαναράκια την Τετάρτη το βράδυ μίλησαν δυνατότερα από κάθε κουβέντα, ομιλία, άρθρο ή ανάρτηση.

2.500 άνθρωποι (κάποιοι τους υπολόγισαν σε πάνω από 3.000) πλημμύρισαν με φως τις διαδρομές του Πάρκου.

Αντάμωσαν με παλιούς γείτονες, μίλησαν με αγνώστους, προχώρησαν άφοβα στο σκοτάδι γιατί γνώριζαν ότι μαζί ήταν δυνατοί, ενωμένοι στον ίδιο σκοπό. 

Η συνέχεια ΕΔΩ……..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here