Εσείς ξέρετε πόσα βγάζουν οι Ευρωβουλευτές; Και τι προνόμια απολαμβάνουν;

0
594

1.500.000 ευρώ καθαρά παίρνει ο κάθε Ευρωβουλευτής στα 5 χρόνια της θητείας του!

Καλά έσοδα έχουν οι ευρωβουλευτές. Δεν είναι μόνο ο μισθός των 8.757 ευρώ, από τα οποία μένουν στην τσέπη μόνο 6.825 ευρώ μετά την αφαίρεση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Πέρα από τα δύο άνετα γραφεία με πλήρη εξοπλισμό (κομπιούτερ κ.λπ.) που τους παρέχονται στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο χωρίς κανένα κόστος, παίρνουν επιπλέον 4.613 ευρώ μηνιαίως για γενικά έξοδα του γραφείου που διατηρούν στη χώρα τους (δηλαδή, το γραφείο του Έλληνα ευρωβουλευτή το πληρώνουν οι Βρυξέλλες).

Έχουν, όμως, και ένα δωράκι, όπως αναφέρει «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής»: Για τα χρήματα αυτά δεν χρειάζεται να δώσουν λογαριασμό πού τα χαλάνε…

Έχουν και κάποια άλλα μπόνους: Για κάθε μέρα που είναι παρόντες στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο παίρνουν κατ’ αποκοπή…αποζημίωση 320 ευρώ! Το επίδομα αυτό το παίρνουν μόνο οι παρόντες ευρωβουλευτές, οι οποίοι υπογράφουν σχετική κατάσταση. Για τις δε αεροπορικές μετακινήσεις τους στις έδρες του Κοινοβουλίου αποζημιώνονται για εισιτήρια business class.

Υπάρχουν, βέβαια, και άλλες αποδοχές για την πρόσληψη προσωπικών βοηθών στις Βρυξέλλες και στην Ελλάδα. Και ο κάθε ευρωβουλευτής βάζει στην τσέπη κάθε μήνα 24.043 ευρώ!

Πόσα μαζεύει τελικά κάθε μήνα ο ευρωβουλευτής;

Πάνω από 40.000 ευρώ, ήτοι γύρω στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ στην πενταετία της θητείας του, από τα οποία καθαρά στην τσέπη του μπαίνουν περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρουλάκια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here