Ετήσιο μνημόσυνο τελέστηκε στη μνήμη του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

0
974

Το Σωματείο φίλων Παύλου Μελά «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΚΗΣ ΖΕΖΑΣ» που εδρεύει στην Κηφισιά, τέλεσε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, το ετήσιο μνημόσυνο του Παύλου Μελά στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κεφαλάρι, Κηφισιάς, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κηφισιάς-Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.

Μετά την Θεία Λειτουργία,  ακολούθησε κεντρική ομιλία που εκφωνήθηκε από  τον  κ. Μανώλη Κοττάκη, διευθυντή της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» με θέμα «Η σκέψη στους Μακεδονομάχους, όχι στους Μπολσεβίκους».

Με το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε τρισάγιο στον ανδριάντα του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, όπως και κατάθεση στεφάνων.

Στεφάνια κατέθεσαν στον ανδριάντα του ήρωα ο Σεβ. Μητροπολίτης,  ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γ. Θωμάκος και εκ μέρους του Σωματείου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΚΗΣ ΖΕΖΑΣ» η αντιπρόεδρος κ. Ζηνοβία Σιδηροπούλου.

Η εκδήλωση έληξε με την σιγή ενός λεπτού και τον Εθνικό Ύμνο που τραγούδησε ο συγκεντρωμένος κόσμος που βρέθηκε στην εκδήλωση.

Το μνημόσυνο τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων: Ο Σεβ. κ.κ. Κύριλλος με την ακολουθία του, ο Βουλευτής  κ. Γ. Κουμουτσάκος, ο Ταξίαρχος κ. Αν. Γιαννόπουλος εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο κ. Ι. Γιαννάκενας,   Εκδόσεις «ΠΕΛΑΣΓΟΣ», ο κ. Δ. Γερογιάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ευζώνων Προεδρικής φρουράς κ. Ν. Γαβριλάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Γιάννης Μελάς, ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου και Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Δημήτριος Αγγελίδης καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Κηφισιάς

Ακολούθησε φιλική συγκέντρωση στην οποία ομίλησαν ο καθηγητής κ. Θάνος Βερέμης και ο Γραμματεύς του Σωματείου  Δρ. κ. Μαρίνος Παπαδόπουλος.

Διανεμήθηκε εις τους παρευρισκόμενους το βιβλίο της κ. Ελίνας Μαστέλλου-Γιαννάκενα με τίτλο «Μακεδονικός Αγώνας» των εκδόσεων «ΠΕΛΑΣΓΟΣ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here