Ετοιμάζουν Θερμό Επεισόδιο στο Αιγαίο οι Τούρκοι;; Έστειλαν μαχητικά πάνω από τα νησιά μετά το έντονο διάβημα της Αθήνας.

0
274

«Ψάχνεται» η Άγκυρα! Απάντησαν στο διάβημα της Αθήνας με νέες παραβιάσεις…

Κλιμακώνουν την ένταση στο Αιγαίο οι Τούρκοι, καθώς αντί να συμμορφωθούν, απάντησαν στο διάβημα της Αθήνας με νέες προκλητικές υπέρ-πτήσεις!

Ξεπερνώντας κάθε όριο, οι Τούρκοι έστειλαν ξανά μαχητικά αεροσκάφη να παραβιάσουν τον Ελληνικό Εναέριο Χώρο, μόλις λίγη ώρα μετά το έντονο διάβημα της Αθήνας κατά της Άγκυρας.

Απάντηση με…νέες παραβιάσεις!

Τουρκική «λύσσα» στο Αιγαίο - Σπάνε τα κοντέρ με παραβιάσεις και υπερπτήσεις!

Λίγα λεπτά μετά τις 17:00 το απόγευμα, ένα ζευγάρι F-16 «έσκισε» τον Ελληνικό ουρανό, πετώντας στα 27.000 πόδια πάνω από Λειψούς και Αρκιούς! Οι Ελληνικές δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας, έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν, ωστόσο οι Τούρκοι συνεχίζουν απτόητοι!

Η προκλητική στάση των Τούρκων δείχνει ότι η Άγκυρα επιχειρεί «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο, με τον κίνδυνο ατυχήματος να είναι έντονος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης, Τουρκικά F-16 «διαπέρασαν» επτά νησιά σε βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο, κάνοντας υπέρ-πτήσεις πάνω από: Φαρμακονήσι, Αρκιούς, Λειψούς, Αγαθονήσι, Σάμο, Φούρνους και Οινούσσες!

Σε ανακοίνωσή του το Eλληνικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι:

«Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης, πραγματοποίησε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον εδώ Τούρκο Πρέσβη αναφορικά με τις σημερινές υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών, από τουρκικά μαχητικά.

Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε ότι οι ενέργειες αυτές αποτελούν παραβίαση Ελληνικής Κυριαρχίας, συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση και είναι αντίθετες με θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Τόνισε επίσης ότι οι ενέργειες αυτές, πέρα από παράνομες και προκλητικές, βάζουν σε κίνδυνο την Διεθνή Εναέρια Κυκλοφορία, αντιβαίνουν πλήρως την αρχή σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο κρατών και υπονομεύουν τις προσπάθειες εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης».

Υ.Γ. Καλεντερίδης: Η Ελλάδα δεν έχει αντιληφθεί ποιο είναι το σχέδιο της Τουρκίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here