ΕΥΓΕ: Ολικό εμπάργκο στην Τουρκία από την Αρμενία!

0
683

Η Ελλάδα πότε θα ξυπνήσει;

Εμείς έχουμε υποχρέωση να κάνουμε εμπάργκο στα Τούρκικα προϊόντα, αλλά κυρίως να μπλοκάρουμε την διέλευση των φορτηγών με τούρκικα προϊόντα σε όλη την Ελληνική επικράτεια, σφραγίζοντας την διέλευση των Κήπων στον Έβρο. Τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να δείξουμε τα δόντια μας;

Η Αρμενία έθεσε σε ισχύ εξάμηνη απαγόρευση στα Τουρκικά εισαγόμενα εμπορεύματα από την 1η Ιανουαρίου, απόφαση που είχε ανακοινώσει στις 20 Οκτωβρίου ως απάντηση στην υποστήριξη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν στην ένοπλη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει αγαθά και υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή αγαθών που παράγονται από την ίδια την Αρμενία.

Το Υπουργείο Οικονομίας της Αρμενίας δήλωσε ότι η απαγόρευση των εισαγωγών δεν θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών στη χώρα, καθώς τα τουρκικά αγαθά δεν κυριαρχούν σε κανένα τμήμα προϊόντων. Οι εισαγωγές από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Ιράν και την Κίνα θα μπορούσαν να τα αντικαταστήσουν.

Η Επιτροπή Κρατικών Εσόδων δήλωσε επίσης ότι η απαγόρευση θα ισχύει για όλα τα εμπορεύματα Τουρκικής προέλευσης που επανεισάγονται από τη Γεωργία, τη Ρωσία και άλλες χώρες.

Οι εισαγωγείς πρέπει να είναι έτοιμοι να προσκομίσουν έγγραφα που να αναφέρουν τη «χώρα καταγωγής» των εμπορευμάτων που εισάγονται.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, η Αρμενία εισήγαγε τουρκικά προϊόντα αξίας 268 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019 και τουρκικών αγαθών αξίας 178 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο-Οκτώβριο 2020.

Τα σύνορα Αρμενίας-Τουρκίας είναι κλειστά εδώ και δεκαετίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here