ΕΦΑΓΑΝ τα κονδύλια για τους πρόσφυγες οι γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα.

0
985

Τα τρία στελέχη του γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ για την απάτη έχει κινηθεί και η Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία θα διαβιβαστούν τα στοιχεία της OLAF.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις για ύποπτες οικονομικές συναλλαγές των στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και την υπόθεση ανέλαβε εδώ και καιρό η OLAF.

Αρχικά έγινε προκαταρκτική έρευνα και από τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν αποφασίστηκε να γίνει πλήρης έρευνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης έχει ερευνήσει μια σειρά από σκάνδαλα που έχουν σχέση με κατάχρηση κοινοτικών κονδυλίων. Ένα από τα πορίσματα της OLAF έκαψε στην κυριολεξία τον Άκτωρα.

Η υπηρεσία καταλογίζει στην εταιρεία ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και υπεξαιρέσεις τεραστίων ποσών από τον αυτοκινητόδρομο που κατασκεύασε στα Σκόπια όταν στη διοίκηση του Άκτωρα ήταν οι Μπόμπολας και Κούτρας.

Για την υπόθεση αυτή έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις. H OLAF εξετάζει επίσης την απάτη που έχουν στήσει διάφοροι Ευρωβουλευτές με τους μισθούς των συνεργατών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι Ευρωβουλευτές αξιώνουν από τους συνεργάτες που επιλέγουν να επιστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος των απολαβών τους. Με το κόλπο αυτό οι Ευρωβουλευτές πλουτίζουν και βάζουν κάθε μήνα δεκάδες χιλιάδες ευρώ, μαύρα και αφορολόγητα στις τσέπες τους.

Βέβαια οι συνεργάτες τους οι περισσότεροι από τους οποίους είναι συγγενικά πρόσωπα – κάποιοι μάλιστα για ξεκάρφωμα προσλαμβάνουν ο ένας τους συγγενείς του άλλου – δεν μιλάνε αλλά η ΟLAF έχει συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν το μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης ερευνά επίσης τη δραστηριότητα διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από δημόσια κονδύλια και υπάρχουν βάσιμες υποψίες για καταχρήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here