ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ του τομέα των φαρμακείων Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας.

0
410

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ΦΣΑ, εδώ και αρκετό διάστημα μέσα από αλλεπάλληλες συζητήσεις και συνελεύσεις , αναζητά τρόπους προσαρμογής στα νέα οικονομικά δεδομένα, που έχουν πλήξει όλη την ελληνική κοινωνία. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι η πιθανότητα τροποποίησης του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, με στόχο τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτησή σας.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, ο τομέας των φαρμακείων Κηφισιάς-Ν. Ερυθραίας, που φυσικά ανήκει στο ΦΣΑ, τον μεγαλύτερο φαρμακευτικό σύλλογο της χώρας, αποφάσισε να θέσει σε πιλοτική εφαρμογή ένα νέο διευρυμένο προαιρετικό ωράριο λειτουργίας, δηλαδή κάποιες επιπλέον ώρες λειτουργίας σε ώρες και ημέρες, πέραν του σημερινού ισχύοντος ωραρίου, όπως Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα, καθώς και το Σάββατο.

Κατόπιν συνεννόησης με το ΦΣΑ, αλλά και της έγκρισης στις 15/05/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς, σκεπτόμαστε να ξεκινήσουμε το εγχείρημα αυτό την 1ⁿ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 και ελπίζουμε στην ανταπόκριση και τη βοήθειά σας. 

Αυτό που θα θέλαμε να κατανοήσετε εξαρχής, είναι ότι πρόκειται για προαιρετικό ωράριο και ότι είναι στην κρίση του κάθε φαρμακοποιού, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του φαρμακείου του, τις προσωπικές αντοχές και βέβαια τις κοινωνικο-οικονομικές του δυνατότητες, το αν θα ακολουθήσει ή όχι την παραπάνω διεύρυνση του ωραρίου. 

Θα θέλαμε για παράδειγμα να σκεφτείτε το κατά πόσο θα είχε νόημα να ανοίξει ένα φαρμακείο, που βρίσκεται στο κέντρο της εμπορικής αγοράς της Κηφισιάς, κάθε Δευτέρα απόγευμα 5:30μμ – 8:30μμ, που όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά είναι κλειστά, ή αντίστοιχα αν θα εξυπηρετούσε πραγματικές ανάγκες το να παραμένει ανοικτό κάθε Σάββατο από τις 9:00 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα ένα φαρμακείο, που βρίσκεται σε ένα στενό δρόμο της Ερυθραίας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα αυτό, αλλά και πιθανής παρατήρησης ή συμβουλής σας κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά, να εξυπηρετήσει την πλειοψηφία του κοινού του δήμου μας και να καλύψει τις νέες ανάγκες που διαμορφώθηκαν και τις οποίες οφείλουμε όλοι μας πλέον να λαμβάνουμε υπόψη μας είτε είμαστε στη θέση του καταναλωτή είτε του επιστήμονα ή του επιχειρηματία.

Το κύριο ζητούμενο του εγχειρήματός μας αυτού άλλωστε δεν είναι άλλο παρά η ανάδειξη του φρονήματος αλληλοϋποστήριξης, αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης στα προβλήματα που ανέκυψαν από την κρίση και στις προσπάθειες που καταβάλλουμε όλοι μας για την ταχύτερη και καλύτερη επίλυσή τους.

Κηφισιά 10/05/2013
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here