Ε. Τσακαλώτος: «Πιο ταξική μεροληψία από την ΝΔ υπέρ των ισχυρότερων…πεθαίνεις».

0
749

Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή βρέθηκε καλεσμένος στις 24/11/19, ο τέως Υπουργός Οικονομικών και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σχετικά με την μείωση φόρων που περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι:

«Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να καταρτίσει κάποιος έναν προϋπολογισμό. Να δεχθούμε ότι μισθωτοί-συνταξιούχοι με εισόδημα 18.000 ευρώ είναι μεσαία τάξη. Πόσο θα ωφεληθούν από την μείωση φόρου; 56 ευρώ; Δεν κερδίζουν τίποτα ουσιαστικά. Το ίδιο ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν θα βοηθηθεί η μεσαία τάξη με αυτόν τον Προϋπολογισμό».

«Όποια ελάφρυνση είναι καλή. Όμως όπως μαθαίνουμε στους φοιτητές μας, ένα μέτρο κρίνεται αν είναι καλό σε σύγκριση με κάποιο άλλο. Από τον δημοσιονομικό χώρο ύψους 1,2 δις, τα 600 εκατομμύρια ευρώ αφορούν μείωση φόρων στις επιχειρήσεις. Αυτά τα λεφτά δεν θα μπορούσαν να δοθούν για κοινωνική πολιτική;»….συμπλήρωσε ο τέως ΥΠΟΙΚ, λέγοντας ότι και στους Προϋπολογισμούς που κατέθεσε ο ίδιος για το 2018 και το 2019 υπήρχαν σημαντικά μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης για κατηγορίες πολιτών.

Εξαπολύοντας πυρά προς την Κυβέρνηση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε δηκτικά:

«Πιο ταξική μεροληψία από την ΝΔ…πεθαίνεις! Αυτοί που έχουν τα υψηλότερα εισοδήματα ή την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία με τον ΕΝΦΙΑ, με τα μέτρα της Κυβέρνησης της ΝΔ, έχουν μεγαλύτερο όφελος από αυτούς με τα χαμηλότερα εισοδήματα ή την μικρότερη περιουσία. Υπάρχει ταξική μεροληψία υπέρ των ισχυρότερων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here