Ε, όχι και να παρανομήσετε κ. Κορογιαννάκη!!

0
297

Επί του ερωτήματος που μου έθεσε μέσω της εφημερίδος «Κηφισιά» (φύλλο 29/11/2013) η αγαπητή Αντιδήμαρχος κ. Άννα Κορογιαννάκη, δηλαδή «εάν την προτρέπω να παρανομήσει», αναφερόμενη σε μια δική μου επιστολή στην εφημερίδα Kifisia Press της 15/11/2013 που διαμαρτυρόμουν για την μη υλοποίηση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τοποθέτηση, από το συνεργείο του οποίου προΐσταται, σκέπαστρα σε νέες στάσεις λεωφορείων στις Αδάμες, όπου μένω…..θα ήθελα να εκθέσω τις παρακάτω απόψεις μου:

Θεωρώ το ερώτημα κατ΄ ελάχιστο ακατανόητο. 

Είναι αδύνατο να πιστέψω ότι μια διαμαρτυρία μου για μη υλοποίηση Απόφασης του Δ.Σ. θα μπορούσε να εκληφθεί ως προτροπή σε παρανομία, όταν ο νόμος 3852/2010 τον οποίο ασφαλώς η κ. Κορογιαννάκη πρέπει να γνωρίζει, αναφέρει στο άρθρο της 58 παρ.1β «Η μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών (Δ.Σ., Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής) συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος».

Προσωπικά πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτό που ο τοπικός Σύλλογος πρότεινε, το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ομόφωνα υιοθέτησε και το Δ.Σ. αποφάσισε στις 30-7-13 ήταν και είναι σύννομο και απεδείκνυε κοινωνική ευαισθησία επιλύνοντας αδαπάνως μια ανάγκη Δημοτών.

Το στέγαστρο που θα μεταφέρετο από καταργηθείσα στάση στην νέα θέση προ του Ο.Τ. 583 είναι πανομοιότυπο με πολλά άλλα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή και το συγκεκριμένο σε τίποτε δεν θα παρακώλυε την κίνηση πεζών επί του πεζοδρομίου, το οποίο άλλωστε είναι αδιαμόρφωτο!

Τουναντίον η μη διαμόρφωση του χώρου που θα τοποθετείτο το στέγαστρο με κάθισμα είναι αυτό που εκθέτει τους επιβάτες που αναμένουν, αφού στέκονται στην άσφαλτο.

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο στο θέμα, τα συμπεράσματα πιστεύω είναι προφανή.

Εγώ και αρκετοί συντοπίτες μου που συζητήσαμε έχουμε «σεβασμό» προς το Δ.Σ., το οποίο επικαλείται η κ. Αντιδήμαρχος, αλλά και στον Δήμαρχο της Πόλεως μας, ο οποίος της ανέθεσε το έργο της εποπτείας των συνεργείων της Τ.Υ. και αυτό αποδεικνύεται εμπράκτως, όπως και ο σεβασμός προς τον δημότη – πολίτη που χρησιμοποιεί το λεωφορείο για τις μετακινήσεις του.

Το τι πρέπει να κάνουμε όταν διαπιστώσουμε ότι κατά την άποψη μας έχει εμφυλοχωρίσει λάθος σε μια απόφαση που την καθιστά παράνομη, είναι γνωστό και πολύ απλό ενημερώνουμε απευθείας ή μέσω του Δημάρχου το όργανο που εξέδωσε την απόφαση (εν προκειμένω το Δ.Σ.) ζητώντας την αναστολή, τροποποίηση ή και ανάκληση.

Από τα όσα ξέρω αυτό δεν έγινε.

Σε κάθε περίπτωση πιστεύω, ότι δεν πρέπει η αγαπητή φίλη Άννα να υποβληθεί στον κόπο να μας βρει κατάλληλο σκέπαστρο, αυτό που αποφάσισε το Δ.Σ. να τοποθετηθεί μας κάνει και η τοποθέτηση του το μόνο που απαιτεί είναι η θέληση για αυτά που όρισε το Δ.Σ.

Οδός Αχαίας ΠΡΟ Ο.Τ. 483

(Α) = Τοποθέτηση υπάρχοντος στεγάστρου χωρίς διαφημιστική πινακίδα. Ελεύθερο πλάτος για κίνηση πεζών 1,40 μ

(Β) = Με διαφημιστική πινακίδα. Ελεύθερο πλάτος για κίνηση πεζών 0,65 μ

(Γ) = Όπως το (Β) με διαπλάτυνση πεζοδρομίου στο τμήμα του στεγάστρου κατά 0,15 μ για την τήρηση του πλάτους των 0,80 μ που ορίζει ο νόμος.

Το πεζοδρόμιο έχει κράσπεδο αλλά είναι αδιαμόρφωτο και υποχρεώνει όσους αναμένουν να στέκονται στον δρόμο.

Τοποθετημένα στην περιοχή πανομοιότυπα στέγαστρα

Το (Δ) ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ, πληροί τις προϋποθέσεις για ελεύθερο χώρο για κίνηση πεζών

Τα (Ε) (Ζ) και (Η) με ελεύθερο χώρο 0,15 μ και 0,15 μ απαιτούν άμεση επέμβαση κατά τα πρότυπα του νόμου

Θέσεις στεγάστρων τοποθετημένων:

1. ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ, 2. ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ, 3. ΚΗΦΙΣΟΥ, 4. ΛΥΡΑ.

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω σκίτσων με τις θέσεις των τοποθετημένων στεγάστρων, κάντε κλίκ πάνω στο κάθε ένα ξεχωριστά:

{joomplucat:69 limit=2}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here