Ζωή Παπαδοπούλου: Η ταλαντούχα καλλιτέχνης της νέας γενιάς στην «Kifisia Press»

0
386

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη είναι μια τραγουδίστρια με ιδανική φωνή για σχεδόν όλα τα είδη τραγουδιού. Έχει μια γλυκιά σκηνική παρουσία και προτρέπει τον θεατή να την παρακολουθήσει, να την ακούσει, να την αγαπήσει…

Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής και την ανακάλυψε πρώτος ο Μανόλης Ρασούλης, ενώ στην Αθήνα την παρότρυνε να έρθει ο Δημήτρης Μητροπάνος. Για την ηλικία της η φωνή της είναι σπουδαία και ήδη η καριέρα της έχει εκτοξευτεί.

Κοντά μας ξανά η Ζωή Παπαδοπούλου……

-Μανώλης Ρασούλης, Δημήτρης Μητροπάνος, δυο ονόματα που άλλαξαν τη ζωή σου, Ζωή; Μίλησέ μας γι αυτούς…….

«Δύο άνθρωποι που κοινό τους χαρακτηριστικό ήταν η αλήθεια τους. Γνωρίζοντας τους στο ξεκίνημα της πορείας μου ,είχα σαν δώρο αυτόματα πολεμοφόδια για το μετά.»

-Έχεις συνεργαστεί και με τον σπουδαίο Γιώργο Θεοφάνους. Πως ήταν η συνεργασία; Δύσκολη; Είναι αυστηρός ο συνθέτης;

«Η συνεργασία με τον Γιώργο Θεοφάνους ήταν εξαιρετική! Είναι πολύ γλυκός άνθρωπος και στη δουλειά του σοβαρός και συνεπής.»

-Θα μας πεις και για το…..μοιραίο ντουέτο με την Χαρούλα Αλεξίου που σου άνοιξε καινούργια μονοπάτια;

«Ήταν όντως μοιραίο ,γιατί ο πρώτος μου δίσκος σε παραγωγή της Χαρούλας και ειδικά το ντουέτο είναι αυτό με το οποίο πορεύομαι μέχρι σήμερα! Ήταν μια ευλογημένη συνάντηση , σημαντικός σταθμός στην ζωή μου από την οποία πήρα τόσα όμορφα δώρα .»

-Τελικά ποιο είδος τραγουδιού σε χαρακτηρίζει; Και ποιο είδος δεν θα υποστήριζες με τίποτα;

«Τα ακούσματα μου από παιδάκι ήταν λαϊκά με την καθαρή έννοια του όρου. Τραγούδια και μουσικές που μιλούσαν στην ψυχή μου. Ζαμπέτας, Χατζιδάκις αλλά και παραδοσιακά .Νιώθω λοιπόν κοντά στο λαϊκό τραγούδι αυτό που μιλάει χωρίς φτιασίδια στην καρδιά ,αυτό που συγκινεί και μεταμορφώνει.»

-Βάζεις στόχους, ή αφήνεις τη ζωή να…..προχωρήσει την καριέρα σου;

«Παλιότερα δεν έβαζα ,τώρα νιώθω ως επιτακτική ανάγκη να βάζω στόχους και χαίρομαι να τους βλέπω σιγά – σιγά να υλοποιούνται.»

-Πιστεύεις ότι στην εποχή μας παίζει ρόλο για έναν καλλιτέχνη το ταλέντο ή οι δημόσιες σχέσεις;

«Βέβαια και παίζει ρόλο, αλλά αν δεν υπάρχει ουσία, δηλαδή ταλέντο, φωνή, πόσο να σε βοηθήσει, θα φανεί με την πάροδο του χρόνου , όσο και να σε προωθεί κι όση δύναμη κι αν έχει ένα καλό μάρκετινγκ. Όταν δεν έχεις κάτι να πεις καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου.

Προσωπικά, όταν έχω κάτι να πω και η ψυχή μου και η καρδιά μου με κάνουν να θέλω να το μοιραστώ με τον κόσμο, θα βγω έξω να το πω και θα βρω και τους σωστούς ανθρώπους να με βοηθήσουν να το επικοινωνήσω

-Το μότο σου για τη ζωή ποιο είναι;

«Ο επιμένων νικά!»

-Φοβάσαι…..ελπίζεις….θυμώνεις…ονειρεύεσαι….

«Πιστεύω, οραματίζομαι, θυμώνω δημιουργικά, πραγματοποιώ.»

-Είναι λύτρωση το τραγούδι για σένα;

«Είναι λύτρωση σωτηρία ευλογία.»

-Εκπληρώθηκε το όνειρο που είχες σαν παιδί;

«Και με το παραπάνω.»

-Ποιες θυσίες χρειάστηκε να κάνεις γι αυτό;

«Οι θυσίες που κάνει κάποιος για τη δουλειά του, για τη ζωή του, δεν σταματάνε ποτέ. Όμως δεν τις αισθάνομαι σαν θυσίες. Έχω περάσει δυσκολίες, όπως όλοι. Ώρες-ώρες σκεφτόμουνα, «τι κάνω τώρα, αφού δεν βλέπω ιδιαίτερο φως».

Υπάρχει όμως αυτή η διαστροφή στη μουσική που άμα αρχίσει κάποιος να ασχολείται δεν…..Με αυτό πορεύεται. Οι δυσκολίες όμως, όπως και οι επιτυχίες, σε βοηθούν να ωριμάσεις, σε πάνε ένα βήμα πιο πέρα.»

-Τι θα ήθελες να σου χαρίσει η μουσική…..σκηνή;

«Να μου χαρίσει τη δύναμη να μην σταματήσω να αναζητώ αυτό που ψάχνω. Την αλήθεια μου. Να είμαι πάνω στη σκηνή απόλυτα αληθινή, και να μπορώ να λέω τραγούδια που έχουν κάτι να πουν στον κόσμο . Αν αυτό συμβαίνει θα είναι μεγάλη ευτυχία για μένα.»

-Ποια εποχή θεωρείς ορόσημο στην καριέρα σου;

«Τα πρώτα χρόνια στη Θεσσαλονίκη με σπουδαίους ανθρώπους δίπλα μου. Μανώλη Ρασούλη, Γιώργο Σταυριανό και άλλους υπέροχους ανθρώπους.

Και βεβαίως η γνωριμία με τον αξεπέραστο Δημήτρη Μητροπάνο και την μοναδική Χαρούλα Αλεξίου.»

-Μια καθημερινή σου συνήθεια;

«Πρωινός καφές, ημερολόγιο, τρέξιμο στο γήπεδο και η μέρα ξεκινά…»

-Πως ήταν ο χρόνος αυτός επαγγελματικά για σένα; Πες μας όλα σου τα νέα…Α, και για το καινούργιο τραγούδι σου με τον Χρήστο Νικολόπουλο…

«Ο χρόνος αυτός ήταν τόσο όμορφος, όλα έρεαν και εξακολουθούν να ρέουν……Τραγούδησα με την σπουδαία Πίτσα Παπαδοπούλου και την αγαπημένη Λένα Αλκαίου στο Περιβόλι του Ουρανού για 7 μήνες! Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία να ακούς κάθε βράδυ αυτή τη φωνή, την Πίτσα Παπαδοπούλου, σεμινάριο!

Παράλληλα έχω την χαρά να ακούω πολύ στα ραδιόφωνα το νέο μου τραγούδι σε μουσική του σπουδαίου Χρήστου Νικολόπουλου και σε στίχους της εξαιρετικά μοναδικής Λίνας Νικολακοπούλου, το οποίο είναι προπομπός του νέου δίσκου σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τώρα, περιοδεύω σε όλη την Ελλάδα με τους μουσικούς μου αλλά και με την Πίτσα και τη Λένα καθώς και με τον Χρήστο Νικολόπουλο.»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here