Ημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Τοπική Ανάπτυξη στο Δημαρχείο Κηφισιάς.

0
191

Θέματα «Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Τοπικής Ανάπτυξης» συζητήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2017 στο δημαρχείο Κηφισιάς, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και η Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αν μπορούσαμε να συνοψίσουμε σε «τίτλους» τα συμπεράσματα της συζήτησης που έγινε, θα λέγαμε ότι κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων ήταν ότι υπάρχει ανάγκη ριζικής αλλαγής του επιχειρηματικού «σκέπτεσθαι» και «πράττειν», με έμφαση στην υιοθέτηση νέων τεχνολογικών εφαρμογών, αλλά και στην απελευθέρωση των επιχειρηματικών δυνάμεων που σήμερα λειτουργούν υπό το βάρος ενός αβάστακτου γραφειοκρατικού -και όχι μόνο- μηχανισμού.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στο τελευταίο, η αίσθηση – που τουλάχιστον εμείς αποκομίσαμε – είναι ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα επιχειρήσεις που θέλουν και μπορούν ν’ «ανοίξουν φτερά», προσφέροντας νέες αναπτυξιακές προοπτικές και στις ίδιες και στον τόπο, αλλά η προσπάθειά τους «σκοντάφτει» στο γενικότερο αντί-αναπτυξιακό κλίμα που επικρατεί στο σύνολο της χώρας.

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κηφισιάς δομήθηκε σε τρεις ενότητες – συνεδριάσεις, των οποίων προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί της προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» κ. Ρόδης Κράτσα και του γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης.

1η συνεδρία: Οι τάσεις στο σύγχρονο εμπόριο

2η συνεδρία: Επιχειρηματικότητα και Τοπική Ανάπτυξη

3η συνεδρία: Χωροταξία και διάρθρωση τοπικού εμπορίου

Πολλές αυτοδιοικητικές παρουσίες

Στην εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα «Βασ. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς παρέστησαν, πλην των προαναφερόμενων, ο πρώην υπουργός Απόστολος Κράτσας και πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Μεταξύ των τελευταίων, πλην δημοτικών συμβούλων του «οικοδεσπότη» Δήμου, εντοπίσαμε:

Τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, τον δήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, τους αντιδημάρχους Λυκόβρυσης-Πεύκης Ευάγγελο Παπανικολάου και Νίκο Γκαραβέλλα, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Νώντα Γαρδέλη και τους δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Καρλαύτη και Δημήτρη Σμυρνή, τη δημοτική σύμβουλο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Αγίας Παρασκευής και νυν πρόεδρο της Δημοτικής Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Αγ. Παρασκευής, Μανώλη Κωνσταντακόπουλο, καθώς και τον τέως γενικό γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου, Μιχάλη Χρηστάκη. 

{videobox}EVIW8msGxqE{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here