Ηχηρές «σφαλιάρες» από το ΣτΕ για τον φιλικό στη Διαπλοκή και φονικό στο περιβάλλον νόμο, η δεινή θέση Κυριάκου-Αικατερίνης, ο Αλαφούζος και ο «παριζιάνος» ανιψιός Φλωράκη…του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ.

0
506

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  είναι πραγματικά ανήσυχος για πιθανές καταστροφικές για τα σχέδια του δικαστικές αποφάσεις.

Ιδιαίτερα ανησυχεί γατί διαπιστώνει ότι στο Συμβούλιο Επικρατείας και γενικά στην Διοικητική Δικαιοσύνη υπάρχει ακόμα όχι απλώς φωτιά, αλλά πυρκαγιά  για πολλές από τις επιλογές του και οι οποίες ήταν και παλαιότερα επιλογές άλλων κυβερνήσεων και δεν «περπάτησαν».

Το λεγόμενο περιβάλλον δεν αφορά μόνο το πράσινο, αλλά αφορά μεγάλα «επενδυτικά» σχέδια που ξεκινούν από το Κέντρο της Αθήνας και τα διατηρητέα μέχρι και την τελευταία δασική περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού αναγκαστικά έπρεπε να καταλήξει στην επιλογή (σε χαρτάκι υπήρχε το όνομά της…) της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την προεδρία της Δημοκρατίας, προσπαθεί να πετύχει κι άλλα τρυγόνια.

Μετά την επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου στην προεδρία του ήρθε σε χρόνο ρεκόρ «απάντηση»  από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την ακύρωση του διαγωνισμού για το «μεγαλύτερο έργο της Ευρώπης στα δημόσια έργα αυτή τη στιγμή, δηλαδή της γραμμής 4 του Μετρό, ύψους δυο δις ευρώ».

Το έργο θα κρατούσε πλούσια και με τσέπες γεμάτες  την κρατικοδίαιτη διαπλοκή, η οποία, μόλις χθες εξέπεμψε ΣΟΣ με αποκαλύψεις για μεγάλες οικονομικές τρύπες.

Οι αποκαλύψεις στόχο έχουν την κυβέρνηση και της ασκούν πίεση να βρει πραξικοπηματικό τρόπο παράκαμψης της Δικαιοσύνης, ώστε να συνεχίσουν τα κρατικά ταμεία να είναι κοινά με τα ταμεία της Διαπλοκής.

Εδώ και αρκετές ημέρες η κυβέρνηση προσπαθεί να ανοίξει φιλικούς διαύλους με το Συμβούλιο Επικρατείας και δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή κι άλλου συμβούλου Επικρατείας για υψηλή θέση στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Λίγο μετά και αυτή την επιλογή η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια ακόμα κίνηση όχι απλώς υψηλού συμβολισμού, αλλά και εκπομπής υψηλής…φιλικής πίεσης προς την Δικαιοσύνη και δη την Διοικητική.

Με πολυδιαφημισμένο τρόπο προέβαλε τη σημασία να κάνει την πρώτη μετά τον κορωναϊό επίσκεψη στην πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας και σημερινή πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Και αφού έφτασε εκεί την περασμένη Τρίτη, απτόητος από τα φληναφήματα αγάπης των «ντελιβεράδων»  που άκουγε διαβεβαίωσε το κοινό ότι «θα πηγαίνει κάθε μήνα να ενημερώνει την πρόεδρο της Δημοκρατίας από σεβασμό στο θεσμό».

Θυμίζουμε απλά ότι πρωθυπουργός έγινε τον περασμένο Ιούλιο και στους 8 μήνες «συγκατοίκησης» του με τον προηγούμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας πήγε μόνο μια φορά.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδα μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Η Kifisia Press δεν λογοκρίνει τις γνώμες των σχολιαστών. Προειδοποίηση: Για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση άρθρων αντίθετα με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο της Kifisia Press.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here