ΗΧΗΡΟ «χαστούκι» στον Μητσοτάκη από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τη λίστα Πέτσα.

0
666

Αναφορά στον αποκλεισμό των αντιπολιτευόμενων Μέσων από την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και δριμεία κριτική στην Ελληνική Κυβέρνηση κάνει με απόφασή του το Συμβούλιο της Ευρώπης σχετικά με τη λίστα Πέτσα.

«Ελληνικά ΜΜΕ που ασκούσαν κριτική στην Κυβέρνηση τέθηκαν εκτός ή περιορίστηκαν από την καμπάνια οικονομικής υποστήριξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ, εν μέσω της πανδημίας της Covid-19.

Μία ανάλυση έδειξε ότι αρκετά Μέσα που χαρακτηρίζονται ως «αντιπολιτευόμενα» έλαβαν δυσανάλογα μικρό κομμάτι της διαφημιστικής πίτας, σε σύγκριση με Μέσα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός πως (τα πρώτα) είχαν μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό»…αναφέρει στη εισαγωγή του η σχετική απόφαση και αναφέρει ως το πιο σαφές παράδειγμα, την εφημερίδα «Documento».

«Η περίπτωση του Documento αποτελεί το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα. Η εβδομαδιαία ερευνητική εφημερίδα τέθηκε ολοκληρωτικά εκτός…»…σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κείμενο.

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά και στον τρόπο με τον οποίον κλήθηκε να απαντήσει ο Στέλιος Πέτσας, σχετικά με τον αποκλεισμό της εφημερίδας:

«Όταν ρωτήθηκε για τον αποκλεισμό του Documento, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για ΜΜΕ που δεν πληρούσαν ορισμένα κριτήρια, όπως αυτό της μη διασποράς ψευδών ειδήσεων, γεγονός που αρνείται κατηγορηματικά το Documento. Η εβδομαδιαία εφημερίδα, που ειδικεύεται στην ερευνητική δημοσιογραφία ήταν ένα Μέσο μεγάλης κυκλοφορίας που εξαιρέθηκε από την καμπάνια…»…τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Όταν ανακοινώθηκε η καμπάνια, το Documento είχε αποκλειστεί εντελώς. Εν τω μεταξύ στην 18σέλιδη λίστα που περιελάμβανε τα 1,232 ΜΜΕ που έλαβαν οικονομική βοήθεια, υπήρξαν ιστοσελίδες οι οποίες δεν λειτουργούσαν, ή και blogs με μηδενικούς αναγνώστες.

Η πλήρης λίστα δημοσιεύθηκε από την κυβέρνηση έπειτα από συντονισμένες πιέσεις των ΜΜΕ αλλά και της κοινωνίας. Έδειξε ότι αρκετά Μέσα φίλα προκείμενα στην κυβέρνηση έλαβαν δυσανάλογα ποσά, κάτι που οδήγησε σε κατηγορίες σχετικά με τον έλεγχο της κυβέρνησης στο πεδίο των ΜΜΕ και για προσπάθειες καταπίεσης της ελευθερίας του Τύπου»…καταλήγει το κείμενο.

Δείτε τη σχετική απόφαση, ΕΔΩ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here