Ηχηρό και……προειδοποιητικό ΟΧΙ τριών Δημάρχων στα νέα διόδια!

0
217

Την αντίθεση τους στην εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, καθώς και στις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στις τιμές, εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο σταθμό διοδίων των Αφιδνών στις 08/12/2013, οι κάτοικοι, οι σύλλογοι και οι φορείς των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπολέως κ. Αθηναγόρας, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από την Κηφισιά, τον Ωρωπό, το Διόνυσο και τη Χαλκίδα, οι Βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ., κ.κ. Ραχήλ Μακρή και Παύλος Χαϊκάλης, εκπρόσωποι του Κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών οργανώσεων, και πλήθος κόσμου. 

Οι Δήμαρχοι, Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης, Ωρωπού, Ιωάννης Οικονομάκος και Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης με δηλώσεις τους, έστειλαν σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν θα δεχτούν περαιτέρω υποβάθμιση των περιοχών τους με την εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, αφού αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από τον Δήμο σε συνεργασία και με τους Δήμους Κηφισιάς και Ωρωπού, στην κατεύθυνση της αποτροπής της εγκατάστασης νέων σταθμών διοδίων και στις σχεδιαζόμενες αυξήσεις, σημείωσε:

«Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ στα διόδια των Αφιδνών για να διατρανώσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων αλλά και στις σχεδιαζόμενες αυξήσεις. Να βάλουμε το συμφέρον του τόπου και των πολιτών πάνω από τα κέρδη των εργολάβων.

Το μήνυμα που στέλνουμε όλοι μαζί ενωμένοι, πολίτες, φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση και εκκλησία είναι ένα: Δεν θα δεχτούμε νέα διόδια σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη, ούτε αυξήσεις στις τιμές.

Δεν θα δεχτούμε άλλη υποβάθμιση και απαξίωση της ζωής και της περιοχής μας. Ο δρόμος του αγώνα ενάντια στα διόδια είναι για εμάς μονόδρομος και θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη».

Στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης υπογράμμισε:

«Δεν θα δεχτούμε νέα διόδια, ούτε αυξήσεις στις τιμές, δεν θα δεχτούμε άλλη υποβάθμιση των πόλεων μας. Όποια σχέδια όποτε και να έγιναν δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Όπως δεν εφαρμόστηκαν το 2007 που είχαν υπογραφεί έτσι και τώρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here