Η Αθήνα από-ενοχοποιεί τον Τούρκο επιδρομέα!!

0
202

Η εφημερίδα «η σημερινή» διερωτάται….ποια ξένη κυβέρνηση θα συναινέσει σε επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας όταν η ελληνική Κυβέρνηση «συναγελάζεται» με τον Νταβούτογλου;

Είναι όχι απλώς οξύμωρο, αλλά και απαράδεκτο, την ώρα που εκδηλώνεται επιδρομή κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, και η κυπριακή Κυβέρνηση αναστέλλει τις συνομιλίες με τον εγκάθετο της Άγκυρας, η Αθήνα να υποδέχεται τον Τούρκο Πρωθυπουργό και να συνομιλεί μαζί του για διεύρυνση της συνεργασίας.

Και είναι απαράδεκτο η κυπριακή Κυβέρνηση να συναινεί, ως να κρέμεται από τα χείλη του Νταβούτογλου, και να περιμένει έναν καλό λόγο, προκειμένου να αποδεσμευτεί από τις δεσμεύσεις της.

Τι επιδιώκει η Τουρκία με τη σύγκληση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της στην ελληνική πρωτεύουσα; Θέλει να στείλει το μήνυμα ότι «ιδού, η Ελλάδα, εγγυήτρια Δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχίζει να επιθυμεί ενίσχυση της συνεργασίας με την Τουρκία. Δεν τη θεωρεί επιδρομέα.

Το κακό αγκάθι είναι η Κύπρος». Επιδιώκει η Άγκυρα να απαλλαγεί του στίγματος του επιδρομέα και χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως αποδεικτικό στοιχείο.

Επιδιώκει, την ώρα που εξαπολύει επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, να αποδείξει, δια των συνομιλιών με την Ελλάδα, ότι ισχύει το δόγμα περί «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες. Το κακό αγκάθι είναι μία εκλιπούσα χώρα, που δεν αποτελεί καν κράτος, η Κύπρος.

Η ελληνική Κυβέρνηση υπέπεσε σε παιδαριώδες πολιτικό ολίσθημα. Καθίσταται η γέφυρα από-ενοχοποίησης της Τουρκίας και προσφέρει άλλοθι και συγχωροχάρτι στην επιδρομή της. Διερωτόμαστε, ποιο τεκμήριο και πώς νομιμοποιείται τώρα η Κυπριακή Δημοκρατία να απαιτήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας από ξένους, όταν η Μητέρα Πατρίδα της, όχι μόνο δεν επιβάλλει καμία κύρωση, αλλά υποδέχεται με ανοικτές αγκάλες τον επιδρομέα και συνομιλεί μαζί του; Και διευρύνει τη συνεργασία μαζί του.

Ας μας πουν τώρα οι Έλληνες αδελφοί, ποία ξένη κυβέρνηση και ποίο ξένο οργανισμό θα πείσουν ότι η Τουρκία ενέχεται σε επιδρομή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, όταν το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, με επικεφαλής τούς δύο πρωθυπουργούς, εξετάζει τρόπους ενδυνάμωσης της συνεργασίας. Ποιο κράτος θα συναινέσει σε επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, όταν η Ελλάδα αναβαθμίζει τη συνεργασία της με τον επιδρομέα;

Η Αθήνα πέτυχε αυτογκόλ κατά της εθνικής υπόθεσης της Κύπρου. Τη στιγμή που η Τουρκία βρίσκεται μέσα σε ασφυκτικό διπλωματικό κλοιό, η Ελλάδα τής προσφέρει σωσίβιο να απελευθερωθεί. Ναι, η αδυναμία της να αναμετρηθεί με την Τουρκία, είναι γνωστή και δεδομένη.

Αλλά να πέφτει στο έσχατο κατάντημα αναξιοπρέπειας, υποδεχόμενη τον πρωθυπουργό του εισβολέα και να συζητεί μαζί του τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων, τη στιγμή που τα τουρκικά πολεμικά κάνουν βόλτες στην κυπριακή ΑΟΖ και στα ανοικτά του Πειραιά, αυτό καταντά έσχατο σημείο ξεπεσμού και αναξιοπρέπειας.

Αλλά, πέραν αυτού, η κυπριακή Κυβέρνηση γιατί συναίνεσε; Γιατί ο Νίκος Αναστασιάδης δεν υπέδειξε στον Αντώνη Σαμαρά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι η επίσκεψη Νταβούτογλου και η σύγκληση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας συνιστούν κτύπημα κατά της πολιτικής που συμφωνήθηκε και από-ενοχοποίηση της Τουρκίας; Τι αναμένει η Λευκωσία, αλλά και η Αθήνα, από αυτήν την παράδοξη συνεύρεση;

Ποια εντύπωση θα δώσουν στον έξω κόσμο, η συνάντηση Σαμαρά-Νταβούτογλου και ο συναγελασμός Ελλήνων και Τούρκων Υπουργών, την ώρα που τα τουρκικά πολεμικά και το «Μπαρμπαρός» αλωνίζουν στην κυπριακή ΑΟΖ;

Ο διεθνής παράγοντας και, κυρίως, οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Έθνη, που ουσιαστικά δεν βλέπουν καμία σοβαρή απειλή εκ Τουρκίας, θα δηλώσουν:….«Γιατί φωνάζει και διαμαρτύρεται η λιλιπούτεια Κυπριακή Δημοκρατία, όταν η Ελλάδα συνομιλεί με την Τουρκία; Ας αφήσει τους υστερισμούς και ας καθίσει στο τραπέζι να βρουν λύση».

Η Αθήνα εξαπέλυσε τορπίλη και διέλυσε όλα τα κυπριακά επιχειρήματα. Από-ενοχοποίησε την Τουρκία. Απ' εδώ και πέρα, Λευκωσία και Αθήνα να μην ψάχνουν να βρουν το λάθος……

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Τόσο ξέρουμε, τόσο παίζουμε……

«Δεν θα παίξουμε το παιγνίδι της Τουρκίας», δηλώνει ο Υπουργός Άμυνας. Βεβαίως δεν θα το παίξουμε, διότι δεν διαθέτουμε τις δυνάμεις να το παίξουμε. Αν μπορούσαμε, θα βγάζαμε έξω τις τορπιλακάτους, τα υποβρύχια και τα πολεμικά μας αεροπλάνα.

Όσα δεν φτάνει η αλεπού (μάλλον ο λαγός), τα κάνει κρεμαστάρια!!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Εν τω μεταξύ την έντονη και προκλητική παρουσία τους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου συνεχίζουν πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με απώτερο σκοπό να δυναμιτίσουν ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα. Δείτε σχετικό βίντεο:

{videobox}EzsE_xqGgDY{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here