ALERT: Η Αθήνα και η Λευκωσία καλά κάνουν να τα βρουν Eδώ και Tώρα: Το αντί-κυπριακό «λόμπι» σε δράση…του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
598

Μπορεί να έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να κρύψουν το ρήγμα στις σχέσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας, αλλά αυτό που μετρά είναι το γεγονός: Ότι τα πράγματα είναι σε άσχημο σημείο και αν δεν μιλήσουν άμεσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κύπρου, θα γίνουν και χειρότερα.

Πρέπει να ξεκαθαρίσει αμέσως το θέμα του αγωγού EastMed άσχετα ποιος είχε την πρωτοβουλία. Άστε που μπορεί η «νέα διαδρομή», μέσω της Αιγύπτου, να εξυπηρετεί περισσότερο τα συμφέροντα και της Κύπρου…Αλλά, τούτη τη στιγμή, είναι άλλο το θέμα: ότι πίσω από την πλάτη της Λευκωσίας γίνονται συζητήσεις για τον συγκεκριμένο αγωγό.

Η Αθήνα, που σύρθηκε στην Πενταμερή Διάσκεψη της Γενεύης – πρόκειται για μία καλοστημένη παγίδα από τους Βρετανούς, για να επιβάλουν σε συνεργασία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ φιλοτουρκική λύση – πρέπει να εξηγήσει στον κ. Αναστασιάδη, ότι δεν προτίθεται να συναινέσει σε οποιαδήποτε διευθέτηση που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει υποχρέωση να το κάνει. Για πολλούς λόγους. Με πιο βασικό αυτόν που αφορά το παρελθόν, από το 1960 μέχρι σήμερα. Τι του ζητούν; Να σηκώσει στην πλάτη του όλες τις προδοσίες – και αυτή της χούντας.

Η Λευκωσία και η Αθήνα πρέπει να κάνουν πολλά τις επόμενες μέρες. Πάνω απ’ όλα, πρέπει να βελτιώσουν τις σχέσεις τους. Που φτάσαμε…Να ομιλούμε για βελτίωση των σχέσεων της «Μητέρας» και της «Θυγατέρας». Ρεζιλίκια πράγματα.

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό της Ελλάδαςθα ήθελα να του πω – με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση – ότι οι σύμβουλοι του για το Κυπριακό έχουν χάσει και τα αυγά και τα καλάθια. Δυστυχώς κ. Πρωθυπουργέ έχουν ενταχθεί στο αντί-κυπριακό «λόμπι» που δρα στην Αθήνα. Ντροπής πράγματα.

Και ναι, γνωρίζουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ενστερνίζεται τις αθλιότητες του αντί-κυπριακού «λόμπι». Αλλά μερικοί ομιλούν εξ ονόματος του. Ας το δει το θέμα το συντομότερο δυνατόν. Επίσης ας πιάσει από το αυτί αυτόν που διέρρευσε τη συνομιλία του με τον ηγέτη της Αιγύπτου, τον στρατηγό αλ Σίσι. Αν και υποθέτω ότι η διαρροή έγινε για να σταλεί το μήνυμα στον αλ Σίσι, όπως σημείωσα χθες.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΚύπρουΤο πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι ξεκίνησε τις διαδικασίες για το Κυπριακό για να αντιμετωπίσει στο επίπεδο, όχι μόνο της κοινής γνώμης, τα σκάνδαλα και την άνευ προηγουμένου διαφθορά. Τεράστιο λάθος…

Απ’ εκεί και πέρα ο κ. Αναστασιάδης, έριξε λάδι στη φωτιά που άναψε πρώτη η Αθήνα, με τη δήλωση του κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου, για το δημοσίευμα του Βήματος, που αναφερόταν στην αλλαγή της απόφασης κατασκευής του EastMed. Ο στενός συνεργάτης του Κύπριου προέδρου ενόχλησε πολύ το Μαξίμου!

Η κατάσταση είναι σοβαρή. Και αν ερευνήσει κανείς την…πορεία του φιδιού, εύκολα θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα ορφανά του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν εκτελούν υπηρεσίες. Ξεκινούν με δημοσιεύματα στην Αθήνα, τα οποία γράφουν οι ίδιοι και μερικές φορές υπογράφουν άλλοι, τα οποία στη συνέχεια δημοσιεύουν στην Κύπρο δημιουργώντας τοξικό κλίμα εναντίον της Ελλάδας.

Το αντί-κυπριακό «λόμπι» αντιμετωπίζεται με επιχειρήματα, καθώς τα δικά τους είναι σάπια και καταρρέουν με ένα ελαφρύ φύσημα του ανέμου. Όμως, προκαλεί τεράστια ζημιά στο Eθνικό μέτωπο, σε μία στιγμή κρίσιμη για το νησί, και όχι μόνο, καθώς ενώπιον μας έχουμε την παγίδα της Πενταμερούς.

Δεν βλέπω πολλές αντοχές στην εκβιαζόμενη – από τους Βρετανούς – Λευκωσία. Η απειλή για αποκάλυψη των ενόχων για τη διαφθορά, θα καθορίσει τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας στη Λευκωσία. Οι άνθρωποι που βρίσκονται υπό εκβιασμό και ειδικά οι πολιτικοί, είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία της Κύπρου. Δεν είδατε τι έγινε τις προάλλες.

Ο Πρόεδρος του δεξιού και αμαρτωλού Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) έκανε την κατάπτυστη δήλωση για την πολιτική ισότητα, αφού επισκέφθηκε τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας στο νησί. Ο κύριος αυτός είχε απαιτήσει να γίνει η δήλωση από τον Αναστασιάδη. Ο Κύπριος πρόεδρος δεν δέχθηκε – κάτι είναι και αυτό – και έτρεξε ο πρόθυμος Αβέρωφ Νεοφύτου! Μην χάσει να δείξει τη δουλικότητα του στους Εγγλέζους.

Όπως καταλαβαίνει ο αναγνώστης το μέτωπο Αθήνας-Λευκωσίας είναι ανύπαρκτο αυτή τη στιγμή. Αναμένοντας το τηλεφώνημα του κ. Μητσοτάκη στον κ. Αναστασιάδη, να προσθέσω ότι είναι στο χέρι τους να εξαφανίσουν τα σύννεφα, αλλά και αυτούς του αντί-κυπριακού «λόμπι», που διετέλεσαν ή είναι και σήμερα συνεργάτες τους.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πραγματοποιήθηκε ειρηνικά η τελευταία, δυστυχώς, διαδήλωση εναντίον της διαφθοράς, η οποία «καπελώθηκε» από περίεργες οργανώσεις της ευρύτερης «αριστεράς» της Κύπρου. Τα μέλη τους περισσότερο για τους Τούρκους έδειχναν ενδιαφέρον παρά για τους Έλληνες του νησιού, που είναι τα θύματα της εισβολής και της κατοχής.

Έχω τοποθετηθεί δημόσια ότι είναι αναγκαίες οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της διαφθοράς διότι οι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες εκμεταλλεύονται την απάθεια των πολιτών. Και είναι θετικό ότι βλέπουμε κάποιες κινητοποιήσεις, αν και από τη στιγμή που δεν υπάρχει ένας αρχηγός, είναι καταδικασμένες να «πεθάνουν».

Όπου πέτυχαν τα κινήματα εναντίον της διαφθοράς υπήρχε αρχηγός. Άφθαρτος και αμόλυντος με καθαρή σκέψη. Αυτό που είδαμε τα δύο προηγούμενα Σάββατα ήταν ένα σκορποχώρι.

Στο μεταξύ, η εκκρεμότητα για το ποιος έδωσε την εντολή να δείρουν οι αστυνομικοί τους πολίτες παραμένει…Απαιτούμε να μάθουμε. Όπως παραμένει και η απορία: Γιατί το προ-προηγούμενο Σάββατο δεν άνοιξε μύτη…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Φοβάμαι πως τα έκαναν «σαλάτα» με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο: Ώρα να ξυπνήσουμε…του Μιχάλη Ιγνατίου.

Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis speaks with Egyptian Foreign Minister Sameh Shoukry during the ‘Philia Forum’ held in Athens, Greece, 11 February 2021.

Το χθεσινό κείμενο μου με τίτλο «Κάποιος να απαντήσει το ερώτημα: Συνωμότησε η Αθήνα με το Κάιρο και την Ιερουσαλήμ εναντίον της Λευκωσίας;» ήταν η αφορμή για να λάβω αρκετά μηνύματα από θυμωμένους αναγνώστες. Αλλά ήμουν αποδέκτης και μηνυμάτων από νυν διπλωμάτες και καθηγητές, οι οποίοι προσθέτουν στο διάλογο που ξεκίνησε.

Αυτό που έχει σημασία – και λυπάμαι ειλικρινά – είναι ότι έγιναν πολλές λάθος κινήσεις από την Αθήνα και το Κάιρο, που έθεσαν σε κίνδυνο τις συνεργασίες με την Κύπρο και το Ισραήλ στην ανατολική Μεσόγειο.

Θα τολμήσω να υποστηρίξω ότι η Τουρκία εισήλθε στο διπλωματικό «παιγνίδι» ελπίζοντας ότι θα δελεάσει την Αίγυπτο, όταν πληροφορήθηκε τις συζητήσεις για τον πιθανό αποκλεισμό της Κύπρου από τους αγωγούς, με ελληνική εισήγηση…

Η Άγκυρα εκμεταλλεύθηκε επίσης το γεγονός ότι μέσα στην Kυβέρνηση της Αιγύπτου παραμένουν ακόμα στοιχεία από την εποχή του ακραίου ισλαμιστή Μόρσι, ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων, οι οποίοι ελέγχονται απόλυτα από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, απαιτείται περισσή προσοχή με την Αίγυπτο, η οποία ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να αλλάξει στρατόπεδο, ιδιαίτερα εάν ανατραπεί ο πρόεδρος αλ Σίσι.

Παρακάτω θα καταγράψω πληροφορίες που εστάλησαν στην ιστοσελίδα μας και στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν επιβεβαιωθεί από εμάς.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here