Η «αθώωση» του κ. Χιωτάκη από το Γ΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στις 25/06/2014!

0
235

Η απόφαση του Εφετείου που απαλλάσσει τον κ. Χιωτάκη από την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως ασφαλώς και τον ανακούφισε.

Μας προξενεί, ωστόσο, ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός της αθώωσής του δια της εν λόγω δικαστικής απόφασης κι αυτό για τους εξής λόγους που άπτονται της απόφασης αυτής:

Πρώτον αν ληφθεί υπόψη ότι το δικαστήριο τον απάλλαξε λόγω αμφιβολιών, για την ενοχή του ως ηθικού αυτουργού της εκχέρσωσης 4 στρεμμάτων αναδασωτέας έκτασης στον Κοκκιναρά, παρόλο που υπήρχαν μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στους οποίους είτε ο ίδιος ο κ. Χιωτάκης είτε οι συνεργάτες του είχαν πει ότι ο Δήμος Κηφισιάς είχε συμμετοχή στην «ανάπλαση» της εν λόγω έκτασης.

Δεύτερον προκαλεί εντύπωση και η στάση του έτερου κατηγορούμενου στην υπόθεση, του ιδιοκτήτη των Jumbo κ. Βακάκη, ο οποίος στη δίκη του Εφετείου παραδέχθηκε ότι ο ίδιος έδωσε εντολή στον εργολάβο που πραγματοποίησε την επέμβαση στην έκταση με σκοπό την φύτευση και ανάπλασή της ενώ, όπως είπε, ο Δήμος Κηφισιάς δεν είχε γνώση ή συμμετοχή σε αυτή την επέμβαση.

Αυτή η δήλωση του κ. Βακάκη στο Εφετείο, η οποία ουσιαστικά απάλλαξε τον κ. Χιωτάκη, βρίσκεται σε πλήρη αντίφαση με αυτά που είχε καταθέσει η υπεράσπισή του στη δίκη του Πρωτοδικείου και σε αυτά που δήλωσε στη ανακοίνωσή του στον τύπο μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου εκείνου, ότι δηλαδή «είχε χορηγήσει ανιδιοτελώς την ανάπλαση και αναδάσωση της συγκεκριμένης έκτασης……με τη συμφωνία και υποστήριξη του Δήμου Κηφισιάς για την αποκατάσταση του φυσικού πρασίνου και μόνον»!

Δείτε σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Βακάκης: Άσκησα έφεση στην καταδικαστική απόφαση» ημερομηνίας 28/11/2013 πατώντας ΕΔΩ…..

Τελικώς, με την απλή αυτή δήλωση του κ. Βακάκη στο Εφετείο οι δικαστές πείστηκαν ότι δεν είχε δόλο και απλά αγνοούσε ότι επρόκειτο για αναδασωτέα έκταση στην οποία απαιτείται άδεια των δασικών υπηρεσιών για οποιαδήποτε επέμβαση και τον απάλλαξαν από την πρωτόδικη ποινή.

Όσο για τον κ. Χιώτακη, το δικαστήριο έκρινε ότι μάλλον δεν ήξερε και δεν άκουσε τίποτε για την απίστευτη αυτή ιστορία……εφόσον αυτό διαβεβαίωσε ο κ. Βακάκης!

Τα συμπεράσματα δικά σας…….

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Νο1: Είναι άξιον απορίας (1) πως είναι δυνατόν ολόκληρη η δικογραφία και οι μαρτυρίες της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης (για φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή) του ΙΓ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στις 21/11/2013 ΔΕΝ ελήφθησαν καθόλου υπ΄ όψιν κατά την διάρκεια της επιδίκασης του Εφετείου!! και (2) ΓΙΑΤΙ ο κ. Χιωτάκης δεν θέλησε να ξεκαθαρίσει, εδώ και τόσα χρόνια, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της αναδασωτέας έκτασης εκτός σχεδίου στην θέση «Κοκκιναρά» βάσει του Προεδρικού Διατάγματος της 07/05/1979 που αφορά την έγκριση όρων δόμησης στο πρώην κτήμα Ηλιόπουλου εκτάσεως 121.000μ2 και την παραχώρηση μέρους στον Δήμο Κηφισιάς …..για να «αυξηθεί» το πάγιο ενεργητικό του Δήμου με την προσθήκη του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου;;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Νο2: Ενδιαφέρουσα είναι και η Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης τον Νοέμβριο 2011 πού αναφέρεται λεπτομερώς στο ιστορικό του κτήματος Ηλιόπουλου και του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος καθώς και οι σχετικές παραλείψεις του Δήμου Κηφισιάς και της Πολεοδομίας Κηφισιάς!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here