Η Ακρίβεια «Εξαερώνει» την Κυβέρνηση: Ακόμα και το σενάριο εκλογών στις 2 Οκτωβρίου μοιάζει με εφιαλτική «απόδραση».

0
242

Πλέον είναι αργά για να σωθεί κάτι για τη ΝΔ…

Τρεις παράγοντες φέρνουν την καθίζηση της Νέας Δημοκρατίας και θα καθορίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών όποτε κι αν γίνουν:

Η Ακρίβεια, ο Πληθωρισμός και η Διαχείριση της Πανδημίας στην οποία ασκήθηκε μία αυταρχική πολιτική από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πάνω από όλους τους παράγοντες όμως, αυτός που τα τινάζει όλα στον αέρα, είναι η Ακρίβεια. Γιατί η ακρίβεια χτυπάει την τσέπη του Έλληνα ακόμα κι αν κάθεται σπίτι του και δεν αγοράζει τίποτα!

Όλα αυτά καθιστούν ακόμα και την προσφυγή στις κάλπες στις 2 Οκτωβρίου (μία πιθανή και προτεινόμενη ημερομηνία από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη), εφιαλτική «απόδραση», άνευ πολιτικού αντικρίσματος.

Σε ότι αφορά τους δύο πρώτους παράγοντες, έχουν μία πρωτογενή αιτία για την έξαρσή τους και εν τέλει για την μονιμοποίησή τους καθώς δεν πρόκειται για παροδικό φαινόμενο.

Η αιτία είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι αντι-ρωσικές κυρώσεις.

Οι αντί-ρωσικές κυρώσεις μέχρι τώρα δεν έχουν βλάψει την Ρωσική οικονομία η οποία είναι κλειστή με επάρκεια τροφίμων, ενέργειας και πρώτων υλών και αντίθετα καταστρέφει τις ευρωπαϊκές οικονομίες οι οποίες δεν διαθέτουν επάρκεια σε τίποτα.

Όμως πληθωρισμός και ακρίβεια έχουν κι άλλες επιπτώσεις καθώς οι κεντρικοί τραπεζίτες αναγκάζονται ο ένας μετά τον άλλον, προκειμένου να περιορίσουν τον πληθωρισμό, να ανεβάζουν τα επιτόκια.

Αύξηση επιτοκίων σημαίνει μείωση της ζήτησης, αύξηση της ανεργίας και μείωση της ανάπτυξης και εν τέλει η ύφεση, μαζί με πληθωρισμό φέρνουν τον στασιμοπληθωρισμό.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι αμερικανικές κεφαλαιαγορές έχουν καταποντιστεί τους τελευταίους μήνες.

Αυτά συμβαίνουν παγκοσμίως σε πολύ σοβαρές οικονομίες. Για την Ελληνική οικονομία που είναι πρακτικά ανύπαρκτη, τα αποτελέσματα θα είναι ισοπεδωτικά για τους Έλληνες πολίτες.

Σε ότι αφορά την ακρίβεια το πρόβλημα της βενζίνης και της συνεχούς αυξήσεως των τιμών της κυριολεκτικά μπορεί να προκαλέσει «εξαέρωση» της Κυβέρνησης.

Κάθε ημέρα η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει δύο με τρία λεπτά!

Η βενζίνη είναι κάτι το οποίο ο πολίτης δεν μπορεί να αποφύγει καθώς χρειάζεται αυτοκίνητο για να πάει στην δουλειά του και να μην χρησιμοποιεί το…καραβάνι των 7…δηλαδή να αλλάζει δύο με τρία μέσα μεταφοράς.

Η ακρίβεια εξαφάνισε τις όποιες κυβερνητικές ενέργειες για αύξηση στον κατώτατο μισθό, μείωση στον ΕΝΦΙΑ και κάποιες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Και ακόμα είμαστε στην αρχή.

Να μην θίξουμε πάλι ότι αυξήσεις στην βενζίνη σημαίνει ότι θα υπάρχουν και συνεχείς αυξήσεις στα τρόφιμα, στα προϊόντα και γενικώς σε ότι παράγεται και μεταφέρεται.

Στην κυβέρνηση αρκετοί θέλουν να γίνουν εκλογές στις 2 Οκτωβρίου για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Αλλά άμα η βενζίνη το φθινόπωρο φτάσει τα 3 ευρώ ποια χειρότερα θα αποφευχθούν;

Μάλλον, θα είναι πολύ αργά και τότε για εκλογές. Οι πολίτες ήδη έχουν στρέψει την «πλάτη» προς την κυβέρνηση ενώ η ήττα της ΔΑΠ στα πανεπιστήμια μετά από 35 χρόνια (!) δείχνει πως η νεολαία δεν ακούει ΝΔ και τρέχει μακριά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμα κι άν λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία…αύριο, η ακρίβεια θα κάνει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να υποχωρήσει.

Πλέον τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στις εφοδιαστικές αλυσίδες ήδη από τα δύο χρόνια της πανδημίας, θα χρειαστούν και αυτά με την σειρά τους άλλα δύο χρόνια (τουλάχιστον) για να αποκατασταθούν.

Να μην πούμε και για τις νέες ασθένειες που έκαναν την εμφάνισή τους όπως η ευλογιά των πιθήκων και η οξεία ηπατίτιδα που αποτελούν άγνωστες μεταβλητές για το μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here