Η Αλήθεια για την Γάζα και το Παλαιστινιακό….

0
220

Η «κρίση» στη Γάζα, τουλάχιστον προσωρινά, πέρασε. Διαβάζοντας τους τίτλους όλων σχεδόν των εφημερίδων, αισθάνθηκα ότι βρίσκομαι σε μία χώρα βαθιά αντί-ισραηλινή. Γενικά οι τίτλοι ήταν: «Σφαγή των Παλαιστινίων από το Ισραήλ». Γιατί τα ΜΜΕ δεν λένε τα γεγονότα όπως έγιναν;

Γιατί Τύπος, κανάλια, δηλώσεις διαφόρων, δημιουργούν ένα κλίμα αντισημιτισμού με ψεύτικες ειδήσεις; Ναι, σκοτώθηκαν 61 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες, αλλά πώς και γιατί;

Πριν την 14η Μαΐου – ημέρα επανίδρυσης του Ισραήλ – οι Παλαιστίνιοι είχαν τονίσει σε όλους τους τόνους, ότι θα κτυπήσουν θανάσιμα το Ισραήλ, παραβιάζοντας τα σύνορα Γάζας – Ισραήλ. Άμεσα το Ισραήλ τους προειδοποίησε με κάθε μέσον, να μην κινηθούν κατά του Ισραήλ, γιατί αν το κάνουν, θα τους αντιμετωπίσουν σκληρά. 

Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας, δεν άκουσαν τις νόμιμες προειδοποιήσεις του Ισραήλ και κατά χιλιάδες τρομοκράτες, με τις γυναίκες και τα μικρά παιδιά τους εμπροσθοφυλακή, πλησίασαν απειλητικά τα σύνορα, φωνάζοντας «ήλθε η ώρα να σας σφάξουμε όλους»! Πετούσαν με σφενδόνες χιλιάδες πέτρες κατά του Ισραηλινού στρατού, που προστάτευε τα σύνορα.

Τί έπρεπε να κάνει το Ισραήλ; Να τους πει ελάτε, περάστε να μας σφάξετε; Όταν οι οπαδοί της Χαμάς πήγαν να παραβιάσουν τα σύνορα, το Ισραήλ, αμυνόμενο, τους κτύπησε. Τι άλλο να έκανε; Η υπεράσπιση των συνόρων του κράτους και των πολιτών του είναι ιερή υποχρέωση κάθε κράτους, σοβαρού και δικαίου.

Αυτήν την υπεράσπιση, τα ΜΜΕ της χώρας μας την θεωρούν παράλογη, όταν πρόκειται για τρομοκράτες της Χαμάς. Εάν ο σουλτάνος της Τουρκίας Ερντογάν, τολμήσει να παρατάξει χιλιάδες Τούρκους, έτοιμους να παραβιάσουν τα σύνορα της πατρίδας μας, η Ελλάδα τι θα κάνει; Σίγουρα θα αντεπιτεθεί με τον ηρωϊκό στρατό μας.

Το 1940, ο στρατός μας δεν άφησε τους Ιταλούς να μπουν στην Ελλάδα μας. Δεν έπραξε σωστά; Δεν μπορώ να καταλάβω τη στάση των ΜΜΕ κατά του Ισραήλ και υπέρ των Παλαιστινίων.

Όταν όμως τα τελευταία χρόνια οι τρομοκράτες Παλαιστίνιοι σκότωναν αθώους Ισραηλινούς πολίτες στις πόλεις και τα χωριά του Ισραήλ, δεν είδα τα ΜΜΕ της χώρας μας να κάνουν κάποια –έστω και μικρή– αναφορά στο θέμα, κατηγορώντας τους τρομοκράτες.

Αλλά υπάρχει ακόμη κι ένα άλλο στην Ευρώπη, κατά της απόφασης αυτής. Κάθε κυρίαρχο κράτος αποφασίζει μόνο του ποια θα είναι η πρωτεύουσά του. Μη μου πείτε ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα στην Ιερουσαλήμ, γιατί τότε και οι Σκοπιανοί έχουν δικαίωμα στην Μακεδονία μας;

Η όλη αυτή κατάσταση μου θυμίζει κάτι φρικτό, ότι η Ευρώπη – και όχι μόνο – δεν ξέφυγε από το αντισημιτικό της παρελθόν. Καλά είναι να καταλάβει το τραγικό της λάθος, να συνέλθει, γιατί διαφορετικά θα έχουμε πολύ άσχημες καταστάσεις, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά παγκόσμιο.

Ακόμα, κάνω μία σκέψη. Αν απέναντι στους Παλαιστινίους δεν υπήρχαν οι Εβραίοι, αλλά ένας άλλος λαός, οι Παλαιστίνιοι θα είχαν την υποστήριξη των άλλων λαών; Η αντιμετώπιση θα ήταν τελείως διαφορετική.

Στη βάση του προβλήματος είναι ο κρυφός αντισημιτισμός, που δυστυχώς δεν έσβησε μετά το τραγικό Ολοκαύτωμα. Είναι καιρός να καταλάβουν ΟΛΟΙ ότι ο αντισημιτισμός, περισσότερο από ζήτημα μόρφωσης, είναι ζήτημα συνείδησης.

Ας ξεκαθαριστεί ένα θέμα. Μιλούν σχεδόν όλοι για Παλαιστινιακό λαό. Τραγικό ιστορικό λάθος. Ποτέ στην Ιστορία του Κόσμου δεν υπήρξε παλαιστινιακό κράτος και φυσικά παλαιστινιακός λαός. Σε δήλωσή του, ο Ιορδανός πρίγκιπας Χασάν, τόνισε στις 2 Φεβρουαρίου 1970, στην Ιορδανική Συνέλευση: «Η Παλαιστίνη είναι Ιορδανία και η Ιορδανία είναι Παλαιστίνη.

Πρόκειται για ένα λαό και για μόνο μία γη και έχουν μία μόνο ιστορία και την ίδια τύχη». Ακόμη, ο βασιλιάς Χουσεΐν δηλώνει στις εφημερίδες στις 10 Οκτωβρίου 1977: «Είναι γεγονός αποδεδειγμένο ότι Ιορδανοί και Παλαιστίνιοι είναι ένας και μόνο λαός».

Ένα παλαιστινιακό κράτος, μέσα στα αχανή 22 μουσουλμανικά κράτη, θα έθετε σε μεγάλο κίνδυνο τη σταθερότητα στη Μ. Ανατολή, γιατί θα ήταν κράτος τρομοκρατών, τύπου ISIS. Θα αύξανε τη ρωσική επιρροή και τα ρωσικά συμφέροντα και θα αποτελούσε μόνιμη πηγή τρομοκρατίας και βίας, σε όλη την περιοχή.

Σκοπός των Αράβων, και ιδιαίτερα του Ιράν, είναι η καταστροφή του Ισραήλ, αφού ακόμη και ο υπουργός των Εξωτερικών του Ιράν, δήλωσε πρόσφατα: «Όχι μόνο η Ιερουσαλήμ είναι δική μας, αλλά και το Τελ Αβίβ και όλο το Ισραήλ».

Το Ισραήλ απειλείται από τα αραβικά κράτη και την Τουρκία του Ερντογάν, όπως και η Ελλάδα μας, από τον τελευταίο. Η ΑΟΖ, η ασφάλεια, τα συμφέροντά μας, επιβάλλουν μια σοβαρή συμμαχία με το Ισραήλ και όχι φωνές μη λογικές, υπέρ των τρομοκρατών.

Θα κλείσω το άρθρο αυτό με τα λόγια του Θάνου Τζήμερου που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα:

«Το Ισραήλ αγωνίζεται για να επιβιώσει στο στόμα του λύκου, ανάμεσα σε εχθρούς, που δεν αποδέχονται ούτε καν την ύπαρξή του και έχουν ορκιστεί να το εξαφανίσουν».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here