Η Αλκυόνη του οίκου ZOLOTAS.

0
419

Το ΓΟΥΡΙ ΑΓΑΠΗΣ 2014 «Αλκυόνη» παρουσίασε στο κοσμηματοπωλείο του ο οίκος κοσμημάτων ZOLOTAS.

Η Αλκυόνη, το θαλάσσιο πουλί με τα πανέμορφα χρώματα, φέρνει μια μικρή Άνοιξη στην καρδιά του χειμώνα, τις γνωστές Αλκυονίδες ημέρες. Ως εκ τούτου, η ύπαρξή της συμβολίζει την αισιοδοξία, την ελπίδα, την ηρεμία και τη χαρά ενώ σε πολλούς λαούς θεωρείται ότι η παρουσία της φέρνει καλή τύχη.

Η Αλκυόνη οφείλει το όνομά της σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, τον Αριστοτέλη. Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, η Αλκυόνη ήταν κόρη του Αιόλου, θεού των ανέμων και ζούσε ευτυχισμένη με τον σύζυγό της Κύηκα.

Η αγάπη τους ήταν αξιοθαύμαστη γι' αυτό όταν ο Κύηκας χάθηκε στη θάλασσα οι θεοί μεταμόρφωσαν την Αλκυόνη σε θαλάσσιο πουλί, ώστε να παραμείνουν μαζί για πάντα. 

Προκειμένου να προστατεύονται τα αυγά της από την κακοκαιρία του χειμώνα, ο Αίολος, με την αγάπη που έτρεφε για την κόρη του ,έπαυε τους ανέμους, χαρίζοντας γαλήνη στις θάλασσες και 14 ζεστές, ηλιόλουστες ημέρες στους ανθρώπους.

Για το έτος 2014 ο οίκος ZOLOTAS, σύγχρονος αλλά πάντα με αναφορές στην παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό, εμπνεύστηκε ένα ξεχωριστό γούρι για να υποδεχτεί το νέο έτος.

Η «Αλκυόνη» εικονίζει τα ήρεμα κύματα και τις 14 ακτίνες του ήλιου που αντανακλούν κάθε ξεχωριστό συμβολισμό της και φωτίζουν το νόημα της αγάπης, της γαλήνης και της χαράς που εμπεριέχει ο μύθος της.

ΓΟΥΡΙ ΑΓΑΠΗΣ 2014 και Κοινωνική Προσφορά σ το κατώφλι κάθε νέας χρονιάς, από το 1895, ο οίκος ZOLOTAS, προτείνει το "τυχερό" γούρι που προσφέρεται σύμφωνα με την παράδοση για την καλοτυχία. Κάθε χρόνο ο οίκος ZOLOTAS δημιουργεί και καθιερώνει την ετήσια συλλεκτική συλλογή "Γούρι Αγάπης" την οποία αφιερώνει σε έναν κοινωνικό σκοπό.

Το "Γούρι Αγάπης" 2014 η «Αλκυόνη» έχει ως στόχο να συνδράμει ουσιαστικά στην ενίσχυση του αξιέπαινου φιλανθρωπικού έργου της ΕΛΕΠΑΠ για την προστασία και αποκατάσταση παιδιών με κινητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες.

Μέρος των πωλήσεων θα διατεθεί προς όφελος των σκοπών της ΕΛΕΠΑΠ.

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:55 limit=4}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here