Η Αμάλ Αλλαμουντίν-Κλούνεϊ και τα μάρμαρα του Παρθενώνα!

0
451

Έρχεται, έρχεται, αναμείνατε τη λαμπερή της παρουσία! Ο λόγος για την μαντάμ Αλλαμουντίν-Κλούνεϊ που θα επισκεφθεί τη χώρα μας.

Η πρόσκληση της είχε γίνει επί υπουργίας Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου και όλοι τότε δεν πίστεψαν ότι αυτό μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Να τώρα όμως που η Αμάλ θα καταφθάσει σύμφωνα με έγκυρες πηρές, τρεις εβδομάδες μετά το γάμο της στο Ελευθέριος Βενιζέλος, από το Λονδίνο συνοδευόμενη από δυο συνεργάτες της.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στις 14 Οκτωβρίου 2014 η ικανότατη δικηγόρος για να συζητήσουν για την επίσημη εκπροσώπηση της Ελλάδας από εκείνη, για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, της οποίας και είναι υπέρμαχος, όπως και ο σύζυγός της. 

Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο υπεύθυνος της επιτροπής για την επιστροφή των Μαρμάρων Ντέηβιντ Χιλ. Μετά ο πρωθυπουργός με τους καλεσμένους θα επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης και θα προσφέρει στην Αμάλ ένα Λεύκωμα με όλους τους θησαυρούς της Ακρόπολης που έχουν κλαπεί.

Στη συνέχεια η γοητευτική Λιβανέζα θα δώσει συνέντευξη τύπου και αργότερα θα κάνει μια βόλτα στην Αθήνα. Την επομένη το πρωί θα φύγει για Λονδίνο. Η Αμάλ θα μείνει σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Λέτε να το κάνει το θαύμα της;

Γιατί όχι, διαθέτει πολλά προσόντα και κυρίως ισχυρή προσωπικότητα, μην ξεχνάμε και ποίους έχει εκπροσωπήσει στο παρελθόν και ποια δυνατά ονόματα εξακολουθεί να εκπροσωπεί. Εδώ κατάφερε έναν ορκισμένο πλεημπόι…..

Ο νέος Κέννεντι;

Άμ δε μας τάπες αυτά αγόρι μου, δεν μας τάπες κούκλε μου. Έπρεπε δηλαδή να τα μάθουμε από ξένους; Αν κι εδώ που τα λέμε κάτι είχαμε υποψιαστεί με τόσες ακτιβιστικές κινήσεις, με τόσες φιλανθρωπίες, με τόσο αξιοζήλευτη δράση, με τόσα νοήματα σχετικά, που αποκάλυπτε κάθε έργο σου.

Τώρα το αντιληφθήκαμε πλήρως κύριε Τζόρτζ μου, ότι ακόμη και η επιλογή της κυρίας Κλούνεϊ δεν ήταν τυχαία.

Γιατί ποια θα ταίριαζε και ποια θα τολμούσε να καθίσει δίπλα σου στο θρόνο της πρώτης κυρίας της Αμερικής; Όχι ποια πείτε μου.

Οι Χ σερβιτόρες , η αθλήτρια πάλης Στέισι Κίμπλερ, οι ηθοποιοί Ελιζαμπέτα Κανάλις, Εύα Λονγκόρια, Κέιτι Χολμς; Καμία δεν διέθετε τόσα πολλά και μαζεμένα προσόντα όσο αυτή η brilliant Λιβανέζα μπάριστερ. Μόρφωση, οξυδέρκεια, φήμη, εμφάνιση, και το κυριότερο τα ίδια ενδιαφέροντα, αφού μπορούν να μιλάνε με τις ώρες περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αξιών της Ζωής και παγκόσμιων εξελίξεων στην οικονομική και πολιτική σφαίρα.

Γιατί περί αυτού πρόκειται. Ο πιο περιζήτητος εργένης ανά τον κόσμο, έχει υψηλότερες φιλοδοξίες και βλέψεις. «Έφτασα, σου λέει, σε μια ηλικία, που δεν μου αρκούν τα Όσκαρ και τα κυνηγητά από τους παπαράτσι, ήρθε η ώρα να αποκτήσω και παιδιά και το κυριότερο μια σύζυγο που να μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα μου στα μελλοντικά μου σχέδια για την πολιτική».

Κι επειδή όλοι τον εκτιμούν και τον αγαπούν τίποτα δεν είναι απίθανο. Μπορεί και γίνει ένας άλλος Κέννεντι. Γιατί ο Ρόναλντ Ρέϊγκαν ήταν καλύτερος, που κατά τη θητεία του η οικονομία της Αμερικής έφτασε στον κολοφώνα της δόξας της; Η Αμάλ λοιπόν, ο γάμος του με την οποία απασχόλησε την υφήλιο κυριολεκτικά, ήταν η κατάλληλη.

Τι τηλεοράσεις, τι διαδίκτυο, τι εφημερίδες, τι περιοδικά, σε όποια γλώσσα θέλετε, μετέδιδαν κι ασχολούντο με το γάμο των δυο ερωτευμένων στη ρομαντική Βενετία, όπου και γνωρίστηκαν και ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ στοίχισε 10 εκατ. δολάρια, τα οποία έβγαλε από την τσέπη του ο πεθερός κύριος Ραμζί Αλλαμουντίν.

«Εσύ φρόντισε να προσέχεις τον άγγελό μου και να μου χαρίσετε πολλά εγγόνια και μην σε απασχολούν τα έξοδα»…..λένε οι φήμες πως είπε ο Ραμζί στον γαμπρό του.

Τώρα πως η λιβανέζικη οικογένεια διαθέτει τόσα χρήματα όσα λένε πως έχει, αυτό είναι λίγο μυστήριο. Αν και η μητέρα της Αμάλ, που ζει μόνιμα στο Λονδίνο – η οποία στην ηλικία της κόρη της σίγουρα ήταν ωραιότερη, αφού την φώναζαν Λιβανέζα Ελίζαμπεθ Τέηλορ μιας και της έμοιαζε πολύ, μα και τώρα στο γάμο φαινόταν η ομορφιά της – είναι δημοσιογράφος – αρχισυντάκτρια της αραβικής εφημερίδα Αλ Χαγιάτ, πλουσιοπάροχα αμειβόμενη για τις συνεντεύξεις της που έχει πάρει από βασιλιάδες, προέδρους και επιφανείς προσωπικότητες.

Ο διάσημος ηθοποιός στήριξε την προεκλογική εκστρατεία του Μπάρακ Ομπάμα, και μάζεψε 12 εκατ. ευρώ, αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, βρίσκεται στο πλευρό των αδυνάτων της Αφρικής και εκτός από ταλέντο διαθέτει και μυαλό.

Βέβαια κάθε που κάποιος αναφερόταν στο ότι είχε βλέψεις προς την πολιτική το αρνιόταν. «Έχω μια καλή δουλειά, απαντούσε, τι καλό βλέπετε στην πολιτική για να ασχοληθώ. Δεν θέλω να είμαι εκείνος που θα αποφασίζω για την τύχη εκατομμυρίων ανθρώπων».

Όταν του πρότειναν να κατέβει στις εκλογές του 2012 ο Τζορτζ είπε δείχνοντας τον Μπαράκ «Μην μου ζητάτε κάτι τέτοιο. Έχετε μπροστά σας έναν χαρισματικό και ικανό άνθρωπο που εκπληρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να εκλεγεί πρόεδρος.»

Κι άλλη φορά είπε: «Έχω πάει με τόσο πολλές γυναίκες κι έχω πάρει τόσα ναρκωτικά που το παρελθόν μου δεν με βοηθά καθόλου για να γίνω πλανητάρχης».

Άσχετα βέβαια αν ο τωρινός βίος του τον ανακηρύσσει σε προνομιούχο συν του ότι έχει βρει και την ιδανική σύζυγο. 

Όλα αυτά συνέβαιναν φυσικά πριν συναντήσει τη γυναίκα της ζωής του. Η θεία του, γυναίκα του αδελφού του πατέρα του λέει πως κι ο πατέρας του Τζορτζ γνωστός άνκορμαν της αμερικανικής τηλεόρασης είχε βάλει υποψηφιότητα το 2004 με το Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά απέτυχε κι ότι ο Τζορτζ κάτι έχει στο μυαλό του. Εξ άλλου κι ο Ρέϊγκαν κι ο Σβαρτζενέγκερ από Κυβερνήτες της Καλιφόρνια ξεκίνησαν.

Έπειτα η Αμάλ με τις γνώσεις της θα είναι η καλύτερη σύμβουλος που θα μπορούσε να έχει κι όχι μόνον ένα διακοσμητικό στοιχείο στο πλάι του. Μου φαίνεται πως κι εκείνη προαλείφεται για κάτι τέτοιο, γιατί από τότε που η γνωριμία της με τον διάσημο σταρ έγινε πιο σοβαρή, άλλαξε εντελώς την εμφάνισή της.

Πάνε στα σκουπίδια τα σχισμένα τζην, τα μακό φαρδιά μπλουζάκια, τα σπορ παπούτσια και γενικά το ανέμελο, μποέμικο ντύσιμο. Τώρα τα ρούχα της και τα αξεσουάρ της είναι όλα σινιέ και με ιδιαίτερη προσοχή επιλεγμένα για την κάθε περίσταση.

Πληροφορίες λένε ότι ο περιζήτητος εργένης Ταύρος – γεννήθηκε 6 Μαΐου και η συμβία του ανεξάρτητη κι ελεύθερη Υδροχόος – 3 Φεβρουαρίου – ( που πολλές φορές μαγεύετε από τον Ταύρο αλλά το τι τέλος θα έχουν…ε, θα έχει ρωτήσει και καμιά αστρολόγο δεν μπορεί, χιλιάδες υπάρχουν στο Λονδίνο) κάνουν μήνα μέλιτος στις Σεϋχέλλες στο διάσημο North Island που είχαν πάει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ του και ο Μπραντ Πητ με την Αντζελίνα του.

Η βραδιά στοιχίζει 5.500 δολάρια και κάθε βίλα διαθέτει ιδιωτική παραλία, πισίνα, και επί 24ώρου σεφ. Άσε την ονειρεμένο θέα, τη χρυσή άμμο και τη σμαραγδένια θάλασσα.

Και παρακαλώ ξέρετε ποιο ήταν το γαμήλιο δώρο του Τζωρτζ στην Αμάλ; Μια έπαυλης, μια ώρα έξω από το Λονδίνο, αξίας 5 εκατ. λιρών, και σπίτι για το προσωπικό ασφαλείας του ζεύγους. Εκεί είπε στην αγαπημένη του ο Τζορτζ πως θέλει να μείνουν για να εξακολουθεί την εργασία της και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Άσχετα αν και οι δυο για τη δουλειά τους θα πρέπει να ταξιδεύουν. Και καλά που της το έφερε έτσι ο Τζορτζ γιατί σαν Υδροχοϊνα η Αμάλ δεν θα ήταν δυνατόν να στερηθεί την ελευθερία της, την εργασία της, τα ενδιαφέροντά της, για να παίξει το ρόλο της νοικοκυρούλας.

Μαέστρος ο Κλούνεϊ λοιπόν σιγά – σιγά θα μυήσει τη σύζυγο στο παιχνίδι της εξουσίας αν και μου φαίνεται πως και της ίδιας θα της αρέσει. Μια Υδροχόος μπορεί να αντεπεξέλθει σε όποια απαίτηση. Από βασίλισσα μέχρι σύζυγος πλανητάρχη, μην της στερήσεις μόνο την ελευθερία της.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here