Η απαράδεκτη σιωπή της Ε.Ε. αποθρασύνει τον Ερντογάν: Η Γερμανία συνεχίζει να του πουλά όπλα…

0
421

Αναμφίβολα λειτουργεί με σχέδιο ο Ταγίπ Ερντογάν στέλνοντας τα πολεμικά του πλοία γύρω από το Καστελόριζο. Μόνο που δεν είναι τυχαίο ότι προχώρησε στην κίνησή του αυτή την επομένη κιόλας της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιας συνόδου στην οποία οι εταίροι μας έγραψαν δυστυχώς στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις εκκλήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αναστασιάδη για τη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας για τις συνεχείς προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στις 91 ώρες που κράτησαν οι συνομιλίες στη σύνοδο οι εταίροι είχαν στο νου τους μόνο στα δισεκατομμύρια – όπως πάντα άλλωστε. Μια ειδική Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. θα ασχοληθεί…τον Σεπτέμβριο με την Τουρκία!…

Μέχρι τότε φυσικά οι εντάσεις θα μπορούσαν να κλιμακωθούν σημαντικά στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά οι εταίροι έχουν και τα μπάνια του λαού…

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ. O αρχισυντάκτης της Bild εξηγεί πώς έγιναν τα πυροσβεστικά τηλεφωνήματα Μέρκελ.

O αρχισυντάκτης της γερμανικής εφημερίδας Bild, Γιούλιαν Ρίπιε, μίλησε για το ρεπορτάζ που υπέγραψε ο ίδιος και έκανε αίσθηση καθώς αποκάλυψε τον κρίσιμο ρόλο που έπαιξε η Άγκελα Μέρκελ, σταματώντας όμως τονίζει το κείμενό του μία πιθανή ένταση εκτός ελέγχου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, μετά την έκδοση της παράνομης τουρκικής Navtex, με την οποία δεσμεύει περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για έρευνες.

Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές, αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι η Καγκελάριος γύρο στις 8 μίλησε με τον κ. Μητσοτάκη και αργότερα με κ. Ερντογάν. Κάποιοι λένε ότι το τηλεφώνημα ήταν κανονικό (σ.σ. όχι έκτακτο) αλλά μίλησαν στο τέλος για τη Μεσόγειο.

Έπειτα ξαναέγινε επείγον τηλεφώνημα στον Έλληνα πρωθυπουργό» είπε στον ΑΝΤ-1.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here