Η «αποδοτικότητα» της Υπηρεσίας Πρασίνου και Κηποτεχνίας της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας!

0
327

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημάρχου τον Ιανουάριο 2011 και τον Ιανουάριο 2013 (περί αρμοδιοτήτων Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Συμβούλων) σας έχει ανατεθεί κ. Φ. Δημάκη, ως Εντεταλμένος Σύμβουλος, η εποπτεία του Τμήματος Πρασίνου και Κηποτεχνίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και η ευθύνη της λειτουργίας των Υπηρεσιών Πρασίνου και Κηποτεχνίας που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας.

Την Δευτέρα 09/09/2013 διασχίζοντας την πλατεία με το άγαλμα του ήρωα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου Γιώργου Δαλβόη 1896 – 1918 γύρω στις 09.45πμ, μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω για αρκετό χρονικό διάστημα τις «εργασίες» του συνεργείου της Υπηρεσίας Πρασίνου και Κηποτεχνίας της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας…..δηλαδή κούρεμα, περιμάζεμα και καθάρισμα της νησίδας πρασίνου με διαστάσεις 7×12μ κοντά στην οδό Κ. Βάρναλη και Γ. Παπανδρέου γωνία.

Το συνεργείο αποτελείτο από «4» υπαλλήλους του Δήμου, μία γυναίκα και τρεις άνδρες. Η γυναίκα τοποθετούσε τα κηπαία μέσα σε σακούλα απορριμμάτων την οποία άδειαζε ακριβώς στην γωνία των οδών Κ. Βάρναλη και Γ. Παπανδρέου, ο ένας άνδρας χρησιμοποιούσε την κοπτική μηχανή ή τον φυσητήρα καθαρισμού και οι άλλοι δύο με χτένες καθάριζαν την νησίδα πρασίνου επιφάνειας 84μ2 μόνο!

Εκείνο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ο πολύ «χαλαρός» ρυθμός εργασίας των υπαλλήλων σας κατά την διάρκεια της εκτέλεσης αυτών των εργασιών!

ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΙΑΣ κ. Δημάκη γιατί να χρησιμοποιούνται «4» υπάλληλοι για να εκτελέσουν, σε δυσανάλογο χρόνο, τέτοιου είδους περιορισμένες εργασίες;

Δύο υπάλληλοι μόνο κ. Δημάκη θα μπορούσαν να διεκπεραιώσουν ΑΝΕΤΑ τον καθαρισμό / περιποίηση μίας επιφάνειας πρασίνου 84μ2 μόνο.

Με την κατάλληλη «εποπτεία», η Υπηρεσία σας θα μπορούσε να λειτουργήσει πιο ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ και ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ και η εκτέλεση τέτοιου είδους εργασιών θα γινόταν σε πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα!

Θα προτιμούσα ως Δημότης της Κηφισιάς να υπάρχει επάρκεια προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου για να μην παρατηρούνται φαινόμενα σαν και αυτά της οδού Χαρίτων…..παρά να υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό στην Υπηρεσία Πρασίνου και Κηποτεχνίας.

Ούτως ή άλλως μέχρι σήμερα δεν έγινε «αντιληπτό» από τους Δημότες ότι η Υπηρεσία Πρασίνου και Κηποτεχνίας προσφέρει «ιδιαίτερο» έργο τύπου «Κήπων των Βερσαλλιών»!!

Δημοσιεύουμε μερικές φωτό τόσο της πλατείας όσο και του συνεργείου του Δήμου κατά την διάρκεια των εργασιών περιποίησης του πρασίνου της νησίδας.

Για να δείτε τις λεζάντες των λόγω φωτό, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:33 limit=6}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here