Η Βρετανική διζωνική εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας….της Φανούλας Αργυρού.

0
355

Η Κύπρος δυστυχώς δεν έπαυσε ποτέ να είναι Βρετανική αποικία, παρόλη την ούτω καλούμενη «Ανεξαρτησία» της το 1960. Το Ηνωμένο Βασίλειο διατήρησε τον ρόλο του «αστυνόμου» στη μοίρα της νήσου με την υποτακτική στάση όλων των κυπριακών κυβερνήσεων μέχρι σήμερα.

Εξαίρεση o Σπύρος Κυπριανού ο οποίος αντιδρούσε όσο μπορούσε κάτω από τις συνθήκες που επικρατούσαν.  Εξού και η επέμβασή του, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού των Εξωτερικών τότε,  Γιώργου Ιακώβου, σε τηλεοπτική συζήτηση, ότι το  λεκτικό που έχει το ψήφισμα 550/1984 οφείλεται εν μέρει και στις επίμονες επεμβάσεις της κυβέρνησης Κυπριανού.

Το Λονδίνο παραμένει μέχρι σήμερα ο «penholder» όλων των εγγράφων και ψηφισμάτων για το Κυπριακό. Αποκλειστικότητά του!! Καμία αντίδραση από τη Λευκωσία! Νέο-αποικισμός στη τέλεια του μορφή!

Φθάσαμε πια στο σημείο, το πρόβλημα όχι μόνο να μην  αναφέρεται ως συνεχιζόμενη τουρκική εισβολή και κατοχή, με πρόσφυγες, αγνοούμενους, βιασμούς εκατοντάδων, (οι εγκλωβισμένοι δεν είναι πλέον πρόβλημα «εξαφανίστηκαν»), αλλά το πώς θα καταφέρουν την δική μας πλευρά, το θύμα, να αναγνωρίσει τα τετελεσμένα των δύο βάρβαρων εισβολών. Και να δεχθεί ως συνέταιρο τον θύτη του.

Έτσι, οι «γραμματείς και φαρισαίοι» του Φόρειν Όφις προσπαθούν αφενός να φέρουν εις πέρας σε τελικό στάδιο πλέον,  τους πάγιους στόχους των με την Τουρκία και αφετέρου να βοηθήσουν και τους δικούς μας «αποτυχημένους κομπάρσους» που στην πραγματικότητα καλούνται να συμφωνήσουν στην αναγνώριση.

Οι δηλώσεις των είναι αποκαλυπτικές. Αλλά,  ανίκανοι να αλλάξουν γραμμή συνεχίζουν να εμπαίζουν το λαό ενσυνείδητα οδεύοντας προς την καταστροφή.

Να εκτελέσουν ομαδικά την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω της διαιρετικής, απάνθρωπης βρετανό-τουρκικής δι-κοινοτικής, δι-ζωνικής ομοσπονδίας που σχεδίασαν Λονδίνο και Άγκυρα  από το 1956…

Γιατί, δεν πιστεύω είναι τόσο βλάκες που να μην αντιλαμβάνονται εδώ και 47 χρόνια τα Βρετανικά και Τουρκικά σχέδια έστω και να μην…διάβασαν  Δρ. Νιχάτ Ερίμ!

Τζέιν Χολ Λουτκαι  «αυτοδιοικούμενες περιοχές»

Έτσι τώρα…μαθήτευσαν και την αμερικανίδα κα Λούτ, όπως έκαναν παλαιότερα με όλους τους προκατόχους της,  καθώς το Κυπριακό ήταν και παραμένει θέμα του Φόρειν Όφις.

Να μας μιλά τώρα και αυτή σαν κουρδισμένη «κλόουν» για «αυτοδιοικούμενες περιοχές» (βλέπε αλλιώς δύο κράτη) αφού όμως τα έχει συζητήσει ήδη με την κυπριακή ηγεσία.  (Κώστα Βενιζέλου «Φ» 27.06.2021 «Εκχωρούν κυριαρχία στους Τ/κ-Δώρα για «καλόπιασμα» Άγκυρας»).

Γιατί τίποτα δεν προωθούν οι μάστορες Βρετανοί αν δεν τα έχουν πρώτα συζητήσει με τους δικούς μας…

Όπως έκαναν και με τον Αρχ. Μακάριο στις 17 Ιουλίου 1974 (συνάντηση με τότε Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Τζέιμς Κάλλαχαν) όταν πήραν την «έγκρισή» του για συνεργασία με τον Μπουλέντ Ετσεβίτ για την τουρκική εισβολή…(Βλέπε «Διζωνική vs Δημοκρατία 1955-2019» Φ.Α.)

Και ιδού και η υποταγή Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη μέσω twitter 25.6.2021: «Επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου στον ΓΓ του ΟΗΕ για άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη μιας λειτουργικής διευθέτησης, που να συνεπάγεται την εξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια δι-ζωνική, δι-κοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ».

Ουσιαστικά η χρήση της λέξης «evolution» (εξέλιξη) είναι ευφημισμός για να μεταμφιέσει την προτεινόμενη εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here