Η Γη εκπέμπει SOS! Άνθρωποι ξυπνήστε!

0
342

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ξεκινά η μεγαλύτερη καμπάνια επαγρύπνησης για την προστασία της γης, στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, Κεντρική Αυλή από τις 19:00 έως τις 21.00.

Ο μεγάλος μαέστρος του δάσους «Πευκοβελόνης», μαζί με τους φίλους του τα πουλιά, έφτιαξαν ένα τραγούδι και σκοπεύουν να το τραγουδήσουν παντού! 

Ξυλοπόδαροι, πουλιά και δέντρα, διαδραστικά μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, μαθήματα κρουστών και αυτοσχέδιων πνευστών οργάνων, body percussion, εικαστικά, patchwork και πολύ μουσική, χορός, κίνηση και διασκέδαση, συνθέτουν τα στοιχεία της πιο δυναμικής, καταπράσινης εκδήλωσης – συναυλίας που έγινε ποτέ και δημιούργησε ο Ευπαλίνος!

Από τον Ιούνιο και για έναν ολόκληρο χρόνο, η συναυλία του Δάσους θα ταξιδεύει και… από σχολείο σε σχολείο…..από πλατεία σε πλατεία… από τόπο σε τόπο θα διαδώσει το μήνυμα παντού:

«Άνθρωποι ξυπνήστε! Υπάρχουν τρόποι, υπάρχουν λύσεις!»

Σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας αυτής, μια εικαστική δημιουργία θα γιγαντώνεται σε ένα πολύχρωμο, πρωτότυπο, «ολοζώντανο» Δάσος, που σκοπός του θα είναι να συλλέξει όσο μεγαλώνει, τόσο και περισσότερα χρήματα, για την ενίσχυση περιβαλλοντικών σκοπών.

Την επόμενη χρονιά, σε μια Ημερίδα / Εκδήλωση, εκπρόσωποι σχολείων και τοπικών φορέων θα συμμετέχουν στον απολογισμό της δράσης και στην παράδοση των χρημάτων που μαζεύτηκαν, στους αποδέκτες τους.

Παιδαγωγικός σχεδιασμός υλοποίηση: Ευπαλίνος
Τραγούδι της παράστασης: μουσική, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος / στίχοι, Ευπαλίνος

Πληροφορίες: Eυπαλίνος τηλ: 210 8982572-3, (καθημερινά 13.00-21.00), nea@efpalinos.gr, info@efpalinos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here