Η Δημοτική Αρχή και Εκπαιδευτικοί στο τελευταίο αντίο στον συμπολίτη μας Γιάννη Καρατσιομπάνη.

0
238

Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσε σήμερα όχι μόνο η πολυαγαπημένη του σύζυγος, Αγγελική, οι κόρες του Στεφανία και Μαρία, η μητέρα του, ο αδελφός του, συγγενείς και φίλοι αλλά και πλήθος κόσμου από τον εκπαιδευτικό χώρο και τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύσσωμος ο «συνδυασμός» του Γιώργου Θωμάκου, Καθηγητές, Εκπρόσωποι της Γερμανικής Σχολής και μεγάλος αριθμός γονέων των μαθητών του, παρευρέθηκαν σε κλίμα θλίψης στην κηδεία.

Ο Γιάννης Καρατσιομπάνης «έφυγε» στις 18/12/2016 στα 60 του νικημένος από την επάρατη νόσο, παρόλο που πάλεψε σκληρά και με αισιοδοξία. 

Ήταν καθηγητής της Γερμανικής Φιλολογίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ κάποιο διάστημα είχε διδάξει και στο 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς. Πάντα γελαστός με απεριόριστο ενδιαφέρον για τα κοινά της πόλης μας και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν το περιβάλλον.

Στεφάνια κατετέθησαν από πληθώρα κόσμου ο οποίος είχε κατακλύσει την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνος καθώς και ολόκληρο το προαύλιο του Κοιμητηρίου Κηφισιάς.

Το τελευταίο αντίο του είπαν: ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Θωμάκος και ο στενός του φίλος και συναγωνιστής Δημήτριος Αγγελίδης, ο οποίος ευρισκόμενος στο εξωτερικό, ανέθεσε στον συνάδελφο Dr. Μαρίνο Παπαδόπουλο να εκφωνήσει τον ακόλουθο επικήδειο:

«Αγαπημένε μου Γιάννη,

Φίλε, Συνάδελφε και Συνεργάτη…

Είναι αβάσταχτος ο πόνος και η στεναχώρια που πρέπει να σου πούμε το τελευταίο Αντίο.

Γιατί φεύγεις νέος έχοντας δυνατότητες να κάνεις και να προσφέρεις πολλά ακόμη, στη κοινωνία και στην οικογένεια σου.

Ήσουν αξιαγάπητος από όλους ανεξαιρέτως δεν είχες εχθρούς αλλά μόνο φίλους. Ακέραιος με αγνότητα και περιέργεια μικρού παιδιού με αγάπη για όλους.

Δεν μας εξέφραζες εύκολα τι σε στεναχωρούσε…..

-Υπάρχουν άνθρωποι που ανοίγουν δρόμο και οδηγούν μπροστά.

-Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν να διακρίνουν το ουσιώδες ανάμεσα στα ανούσια.

-Υπάρχουν άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό, άνθρωποι που βλέπουν μακριά,

Όλα αυτά τα είχες Γιάννη και μαζί και πάνω από αυτά είχες απέραντη καλοσύνη, τρυφερότητα και σπάνια ευγένεια μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους.

«Συμμερίζομαι» «Συμπάσχω» «Προσφέρω» ήταν οι αξίες σου.

Πίστευες πως κάθε γενιά οφείλει να παραδίδει στην επόμενη καλύτερες συνθήκες ζωής.

Ήσουν ένθερμος υποστηριχτής των συλλογικών αποφάσεων, διότι μέσα από τη συλλογικότητα μπορεί να παραχθεί έργο ωφέλιμο για το σύνολο.

Ήσουν πάντοτε αντίθετος με πρακτικές αυταρχισμού, αλαζονείας και προσωπικής ιδιοτέλειας από οποιαδήποτε εξουσία.

Γι’ αυτό άφησες όλους εμάς που είχαμε τη τύχη να σε γνωρίσουμε από κοντά πολύ πιο φτωχούς και απαρηγόρητους Με το πιο διακριτικό τρόπο κατάφερνες να βρίσκεις τη λύση σε κάθε πρόβλημα.

Δούλευες πάντα αθόρυβα και σεμνά προσφέροντας ότι περισσότερο μπορούσες με ειλικρίνεια και συνέπεια. Ήσουν άριστος επαγγελματίας γιατί ήσουνα πάντα πολύ ενημερωμένος και συστηματικός Ήσουν πάντα υπεύθυνος, δεν ακολούθησες ποτέ υπόγεια διαδρομή. Ήσουν για μας ο πολύτιμος, ο ανεκτίμητος φίλος.

Η καλλιέργεια, η ευγένεια, η κομψότητα και η ευθύτητα στους τρόπους σου, το επαγγελματικό σου ήθος, η καλοσύνη σου, η σωστή και ψύχραιμη κρίση σου, η οξύνοια, το χιούμορ σου ήταν βάλσαμο στη ψυχή μας. Λογάριαζες τη γνώμη του άλλου, σεβόσουν την παρουσία του. Το πέρασμα σου απ’ τη ζωή, ήταν αέρας ποιοτικός.

Προνομιούχοι όσοι πορεύτηκαν πλάι σου. Η αφοσίωση σου στην οικογένεια σου και στους φίλους σου ήταν απεριόριστη.

Το ήθος και η αξιοπρέπεια στην επαγγελματική σου πορεία φάρος για όλα τα μέλη του συνδυασμού μας «Δύναμη Ελπίδας – Συμμαχία πολιτών».

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το slogan που χρησιμοποιούσες όταν ήσουν Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού μας: «Αγαπώ την πόλη μου-Συμμετέχω-Ψηφίζω».

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον έντονο και παθιασμένο προεκλογικό αγώνα το 2014 που κάναμε μαζί γράφοντας διάφορα ρεπορτάζ στην εφημερίδα Kifisia Press για την επικράτηση του Συνδυασμού μας με μπροστάρη τον Γιώργο Θωμάκο.

Καλό ταξίδι Γιάννη θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας.

Είμαστε υπερήφανοι που υπήρξαμε συνάδελφοι και φίλοι σου.

Κάλο ταξίδι Γιάννη μου, σε περιμένει μια θέση στην Γειτονιά των Αγγέλων.»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here