Η ΕΕ διαγράφει το Αιγαίο με υπαιτιότητα και αποδοχή της Ελληνικής κυβέρνησης…της Κύρας Αδάμ.

0
482

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διέγραψε το Αιγαίο από την ατζέντα των θεμάτων της  και το έθαψε μακριά και έξω από αυτήν, στο διμερή πολιτικό διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας, τον οποίο αποδέχθηκε και ξεκίνησε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη  παραχωρήσεων κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στην Άγκυρα.

Τούτο προκύπτει αβίαστα από το  γεγονός ότι στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου της 25ης Μαρτίου, η Τουρκία κρίνεται και αξιολογείται ΜΟΝΟΝ για τις παράνομες επιθετικές και προκλητικές ενέργειες της στην Αν. Μεσόγειο.

Πουθενά δεν κατονομάζονται οι ομοίως παράνομες, επικίνδυνα προκλητικές και μόνιμες ενέργειες της Άγκυρας σε βάρος της Ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων  στο Αιγαίο.

Αυτό συνέβη  με την πλήρη συμφωνία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία ουδέποτε προσέφυγε – ως όφειλε – στην ΕΕ προκειμένου να την ενημερώσει για την τουρκική κατάληψη  Ελληνικής κυριαρχίας σε νησιά του Αιγαίου και να ζητήσει έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Κορυφής.

Αντιθέτως, η Ελληνική Κυβέρνηση  αποδέχθηκε την – καλά προετοιμασμένη στις πολλαπλές συνεργασίες Μέρκελ-Ερντογάν από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα – απόφαση εγκλωβισμού της Ελλάδας σε διμερή πολιτικό διάλογο με την Τουρκία, πέρα και έξω από την ΕΕ, θέτοντας  την ελληνική κυριαρχία και  συμφέροντα στο Αιγαίο και την Αν Μεσόγειο στις ορέξεις του Ερντογάν.

Σε κανένα απολύτως σημείο των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου δεν γίνεται ούτε καν νύξη εφαρμογής κυρώσεων ή επανεξέτασης των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας για τη  συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο. Αντιθέτως η ΕΕ δίνει τα εύσημα στον Ερντογάν για το διμερή διάλογο ως μέσο «αποκλιμάκωσης της έντασης».

ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΧΘΗΚΕ Η ΕΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΔΕΧΘΗΚΕ Ε/Τ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;

Όμως, όπως προκύπτει από επίσημα Ελληνοτουρκικά και διεθνή στοιχεία, ακόμα και κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στην οποία εξετάζονταν «οι παράνομες ενέργειες της», η Τουρκία:

Έχει καταλάβει με στρατιωτικά μέσα και πυρά Ελληνική κυριαρχία από Σαμοθράκη μέχρι Καστελόριζο. Αυτό αποδεικνύεται από την περιοχή τουρκικής άσκησης με πυρά και αορίστου χρόνου στην περιοχή Λήμνου-Σαμοθράκης, που αποκαλύπτει το Μilitaire.gr.

Η περιοχή αυτή καταλαμβάνει Ελληνική κυριαρχία σε χωρικά ύδατα και εθνικό εναέριο χώρο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here