Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ του σχεδίου Ανάν έλαβε τέλος 13 χρόνια μετά!

0
190

13 χρόνια μετά, η εθνική ντροπή Σημίτη-Παπανδρέου-Μητσοτάκη, ξεριζώθηκε.

13 χρόνια μετά, η παρακαταθήκη του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου και η εθνικά υπεύθυνη στάση του Κώστα Καραμανλή, δικαιώθηκε.

Οφείλουμε εδώ να θυμηθούμε την συμμορία Σημίτη και της παραφυάδες της, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη, που προπαγάνδιζαν ότι η όποια λύση στο κυπριακό θα έπρεπε να είναι «στην βάση του σχεδίου Ανάν»! Του επαίσχυντου σχεδίου δηλαδή που είχε απορρίψει με συντριπτική πλειοψηφία ο κυπριακός λαός. 

Όπως είχε αποκαλύψει ο εκπληκτικός Μιχάλης Ιγνατίου, η προδοσία είχε και αργύρια. Είχε και τρόμο όπου πρωταγωνιστούσε σύσσωμο το νταβατζήδικο, που ανακοίνωνε ότι εάν δεν ψηφιστεί το σχέδιο Ανάν η Κύπρος θα καταστραφεί. Για αυτή την εθνική εξαπάτηση και την απόπειρα δολοφονίας του κυπριακού ελληνισμού φυσικά ποτέ δεν λογοδότησαν.

Και έπρεπε να έρθει η σημερινή κυβέρνηση, με την καθοδήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, που είναι εκ των κορυφαίων ακαδημαϊκών της Ευρώπης στην γνώση του διεθνούς δικαίου, για να βάλει ταφόπλακα στην εθνική ντροπή. 

Ο πατριώτης Νίκος Κοτζιάς επάξια υλοποίησε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και ο Ελληνισμός βροντοφώναξε σύσσωμος και με σαφήνεια: Καμία «λύση» με κατοχικά στρατεύματα, εποίκους, και αναχρονιστικές εγγυήσεις επέμβασης. Το σχέδιο Ανάν, πέρασε και επισήμως στις μαύρες σελίδες της ιστορίας.

Ήταν τόσο έξοχα δομημένη και νομικά δεμένη η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί και για πρώτη φορά σύσσωμη η διεθνής κοινότητα κατάλαβε και επέρριψε την ευθύνη της αποτυχίας στις παρανοϊκές τουρκικές απαιτήσεις. 

Όταν αντίστοιχα το 2004 η διεθνής κοινότητα απλά ακολούθησε τους εδώ εγκάθετους που κατηγορούσαν τον κυπριακό λαό για την απόφαση του!

Η μεγαλύτερη εθνική ντροπή λοιπόν έλαβε τέλος. Οποιαδήποτε συζήτηση για επανένωση της Κύπρου έχει ως βάση τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής.

Η εθνική ντροπή του Παπανδρέου με την Ελλάδα σε επιτροπεία υπερβολικού ελλείμματος, έλαβε κι αυτή τέλος. Συμπτωματικά την ίδια περίοδο.

Όλα αυτά μας κάνουν να αισιοδοξούμε και για τις εξελίξεις στο σκοπιανό. Όταν η ηγεσία της πατρίδας δεν είναι έρμαιο μίζας και μαύρων δολαρίων, μεγαλουργεί.

Όσο και αν φωνάζουν οι ταϊσμένοι από τουρκική πρέζα ντόπιοι Ηρόστρατοι και εφιάλτες.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here