Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ του Γκάντι: Η Βρετανία έχει πλέον τον Πρώτο Ινδουιστή Πρωθυπουργό!

0
205

Τον Rishi Sunak ο οποίος είναι  πιο πλούσιος και από τον Βασιλιά Κάρολο, δούλεψε βγάζοντας τα χρήματά του στην επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs και στα hedge funds TCI και Theleme Partners!

Ποιος πραγματικά είναι ο Rishi Sunak που έγινε Πρωθυπουργός στη Βρετανία;

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, που ο ένοικος στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ Rishi Sunak, είναι πλουσιότερος από τον Μονάρχη στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων | Πρωτό-τυπος

Και μάλιστα σε μια εποχή που εκατομμύρια Βρετανοί είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια και την κρίση κόστους ζωής, επισημαίνει ο Guardian.

Ο Sunak και η σύζυγός του, Ακσάτα Μέρτι, έχουν συνολική περιουσία περίπου 730 εκατομμυρίων λιρών-περίπου διπλάσιο από τον εκτιμώμενο πλούτο των 300-350  εκατομμυρίων στερλινών του Βασιλιά Καρόλου Γ΄ και της Καμίλα.

Sunak: Στους πιο πλούσιους στη Βρετανία.

Ο Sunak, ο οποίος έγινε ο πρώτος πολιτικός πρώτης γραμμής που συμπεριλήφθηκε ποτέ στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του Ηνωμένου Βασιλείου των Sunday Times, θα ανταγωνιστεί τον Βασιλιά όσον αφορά τον αριθμό των επίσημων κατοικιών.

Ο Sunak, που  έγινε  ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος και Πρωθυπουργός, κατέχει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε όλο τον κόσμο και αξίας άνω των 15 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Sunak, η σύζυγός του και οι δύο κόρες του, Κρίσνα και Ανούσκα, περνούν το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας στο σπίτι τους που έχει πέντε υπνοδωμάτια στο Κένσινγκτον, στο δυτικό Λονδίνο, το οποίο εκτιμάται από κτηματομεσίτες ότι αξίζει περισσότερο από 7 εκατομμύρια λίρες.

Τα Σαββατοκύριακα αποσύρονται σε ένα αρχοντικό στο γραφικό χωριό Kirby Sigston στην εκλογική του περιφέρεια στο Ρίτσμοντ στο Βόρειο Γιορκσάιρ.

Το σπίτι, το οποίο το ζευγάρι αγόρασε για 1,5 εκατομμύρια λίρες πριν εκλεγεί βουλευτής το 2015, αξίζει τώρα πάνω από 2 εκατομμύρια λίρες και έχει μετατραπεί σε ένα καταφύγιο ευεξίας με εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο, στούντιο γιόγκα αξίας 400.000 λιρών, υδρομασάζ και γήπεδο τένις.

Επίδειξη πλούτου.

Με το αυξημένο κόστος ενέργειας θα μπορούσε να κοστίσει πάνω από 14.000 λίρες ετησίως για τη θέρμανση της πισίνας 12 μέτρων επί 5 μέτρων-σχεδόν έξι φορές τον λογαριασμό  ενέργειας της μέσης οικογένειας στη Βρετανία.

Αυτή η περιουσία-και η αδεξιότητα του Sunak να την επιδεικνύει-κάνει μερικούς να ρωτούν αν όντας πολύ πλούσιος μπορεί να καταλάβει τους καθημερινούς αγώνες των πολιτών.

Πλουσιότερη κι απ' τον βασιλιά: Η Αξάτα Μέρθι, είναι η ζάμπλουτη σύζυγος του εν αναμονή πρωθυπουργού Σούνακ [videos] | Hellasjournal.com

Ο πλούτος του Sunak-το μεγαλύτερο μέρος του οποίου προέρχεται από τη σύζυγό του, η οποία είναι κόρη Ινδού δισεκατομμυριούχου-ήταν συχνά αντικείμενο ο συζήτησης κατά την τελευταία εκστρατεία για την ηγεσία και είναι πιθανό να γίνει ξανά την επόμενη εβδομάδα.

Τα Prada των 450 λιρών και η κούπα καφέ των 180 λιρών στάθηκαν αφορμή για κριτική ότι ο πρώην φοιτητής του κολεγίου του Winchester δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Σε ένα podcast με την Telegraph αυτό το καλοκαίρι, ο Sunak, ο οποίος δούλεψε βγάζοντας τα χρήματά του στην επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs και στα hedge funds TCI και Theleme Partners, είπε ότι δεν φοβόταν να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την περιουσία του.

Ωστόσο, έχει επανειλημμένα αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με πόσα ακριβώς χρήματα διαθέτει ή πού επενδύονται. Και υπήρξαν αποκαλύψεις ότι η σύζυγός του, Μέρτι, κατάφερε να αποφύγει το φόρο του Ηνωμένου Βασιλείου για τα ετήσια μερίσματα των 11,6 εκατομμυρίων λιρών που εισπράττει από την εταιρεία λογισμικού του πατέρα της, την Infosys.

Ο Sunak λέει ότι δεν πιστεύει ότι οι ψηφοφόροι νοιάζονται που φορούσε ένα κοστούμι Henry Herbert αξίας 3.500 λιρών ή παπούτσια Prada ενώ περιόδευε σε ένα εργοτάξιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. «Οι αξίες είναι αυτές που είναι σημαντικές, αυτό που φοράω είναι άσχετο με όλα αυτά».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here