Η Ελένη Αρβελέρ στην Ελπίδα.

0
342

Το αστέρι με το δικό της όνομα πρόσθεσε στον πίνακα αστεριών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», η πρύτανης Ελένη Αρβελέρ κατά την επίσκεψή της εκεί.

Η πρόεδρος της ΕΛΠΙΔΑΣ Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Εμμανουήλ Παπασάββας την υποδέχτηκαν στο Αμφιθέατρο.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη προσφέρει στην Ελένη Αρβελέρ την τιμητική πλακέτα του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ.

Η πρύτανης στηρίζει το έργο του συλλόγου χρόνια και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη την ευχαρίστησε γι αυτό. Μεταξύ άλλων ανέφερε: « Είναι πολύ σημαντικό για ένα έργο εθελοντισμού, όπως το δικό μας, να έχει στο πλευρό του τον Ακαδημαϊκό κόσμο και γνήσιους εκπροσώπους του πνεύματος όπως είστε εσείς. Γιατί έχετε γράψει ένα λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία, όχι μόνο της Ελλάδος και της Γαλλίας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. 

Σκέπτομαι με ιδιαίτερη συγκίνηση την εκδήλωση για τον Μύθο της «Αρπαγής της Ευρώπης» που ήταν η πρώτη που διοργάνωσε το Ίδρυμά μας το 1997. Το βιβλίο που είχαμε εκδώσει τότε μαζί, θα μοιραστεί σήμερα στους μικρούς μας φίλους που βρίσκονται κοντά μας. Θα ήθελα να σας ευχηθώ να συνεχίσετε με τη σοφία και την ευαισθησία σας να μοιράζετε το φως της γνώσης και της διάνοιας για πολλά ακόμα χρόνια στη νεολαία μας και γενικότερα στην κοινωνία!»

Στη συνέχεια η κυρία Αρβελέρ παίρνοντας τον λόγο ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια λέγοντας: «Για πρώτη φορά, νιώθω ότι είναι άδικο, όλα όσα είπες έπρεπε να ειπωθούν για σένα. Δεν μπορείς σε ένα τέτοιο έργο μπροστά να μιλάς για πανεπιστήμια . Αυτό το έργο εδώ δεν το βρίσκεις πουθενά. Ουδέποτε έχω δει τέτοια οργάνωση, καθαριότητα, αποτελεσματικότητα και ταπεινότητα.

Η πρύτανης με το δώρο που της έκαναν τα παιδιά, ένα καράβι με τα όνομά της.

Είναι ένα πράγμα στο οποίο δε βοηθάει κάποιος άλλος, αλλά μόνο εσείς μεταξύ σας. Και θα πω αυτό που είπε ο Βολταίρος: «Δε με νοιάζουν οι ήρωες, οι στρατιωτικοί που χαλάνε πόλεις, που χαλάνε χωριά, που χαλάνε χώρες, με νοιάζουν και είναι ήρωες αυτοί που ενδιαφέρονται για τα παιδιά, γιατί το παιδί είναι η αιωνιότητά μας». 

Αυτό εδώ γίνεται καθημερινά και γίνεται με τρόπο που δεν τον ξέρει κανένας. Λέμε στα παιδιά «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη». Αλλά μια Μαριάννα φέρνει την Ελπίδα. Εδώ είναι ένα μέρος όπου η κοσμοσώτειρα γίνεται παιδοσώτειρα…..Λοιπόν εγώ θα πω ότι η Μαριάννα είναι μια παιδοσώτειρα αυτή τη στιγμή. Είναι λέξη καινούρια, αλλά αυτή της ταιριάζει!».

Η πρύτανης Ελένη Αρβελέρ και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τα παιδάκια.

Η κυρία Βαρδινογιάννη την ευχαρίστησε θερμά και ανέφερε τα λόγια του Robert F. Kennedy: «Όταν είχε ερωτηθεί, είπε, ο Robert F. Kennedy, πως θα ήθελε να τον θυμούνται, είχε αναφέρει πως θα ήθελε να τον θυμούνται ως έναν άνθρωπο που βοήθησε να σταματήσουν τα παιδιά να υποφέρουν». Αυτά τα λόγια, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη χαρακτηριστικά, εκφράζουν την πορεία της ζωής της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here