Η Ελλάδα στις Φλόγες: Σοβαρές Καταγγελίες για «Υβριδική Επίθεση» σε Έβρο και Λέσβο!

0
245

Φωτιές σε Πρέβεζα, Γρεβενά, Μεσσηνία…

Την ώρα που η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται στα Βατερά της Λέσβου και στο Δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, με το τοπίο στις δύο περιοχές αυτές να μοιάζει με τοπίο Αποκάλυψης, καθώς η φωτιά καίει τα πάντα στο πέρασμά της, υπάρχουν καταγγελίες ότι οι πυρκαγιές αυτές παραπέμπουν σε «Υβριδική Επίθεση».

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Λύση με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «επίθεση κατά της Εθνικής μας ασφάλειας» στα «έσχατα σημεία ανάσχεσης της πατρίδας μας» και στρέφει τα βέλη της στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Ioannis E Kolovos on Twitter: "Erdogan's new weapons in Turkey's hybrid warfare against Greece and the EU [cartoon by Elias Makris] #immigration #Evros #Turkey #Greece #EU #Erdogan #migration #refugees #GreeceUnderAttack #GreeceDefendsEurope ...

«Εξακολουθεί να σιωπά, αγνοώντας ότι οι υβριδικές επιχειρήσεις κατά της Ελλάδας με τον εμπρησμό ως κύριο όπλο, δεν είναι κάποια «θεωρία συνωμοσίας», αλλά ένα ομολογημένο έγκλημα στην ίδια την Τουρκική δικαιοσύνη, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης Εργενεκόν».

Αναλυτικά:

«Οι καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται πλέον ταυτόχρονα στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο και στην Λέσβο, πέραν της πρωτοφανούς οικολογικής καταστροφής, συνιστούν επίθεση κατά της εθνικής μας ασφάλειας που παραπέμπει σε Υβριδική Επίθεση.

Υπόθεση Εργκένεκον: η επόμενη μέρα μετά την ετυμηγορία | Euronews

Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να σιωπά, αγνοώντας ότι οι Υβριδικές Επιχειρήσεις κατά της Ελλάδας με τον εμπρησμό ως κύριο όπλο, δεν είναι κάποια «θεωρία συνωμοσίας», αλλά ένα ομολογημένο έγκλημα στην ίδια την Τουρκική δικαιοσύνη, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης «Εργενεκόν».

Οι προετοιμασίες πολέμου και οι ευθείες απειλές από την πλευρά της Τουρκίας, οι απανωτές συλλήψεις αλλοδαπών εγκληματιών που εισήλθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες και οι καταστροφικές πυρκαγιές στα έσχατα σημεία ανάσχεσης της πατρίδας μας, πρέπει να καταγγελθούν και να αντιμετωπιστούν ως «πολεμικές επιχειρήσεις» της Τουρκίας».

Η συνέχεα στην ΠΗΓΗ……….

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Εθνικό Πάρκο Δαδιάς: Κατακαίει τα πάντα για τρίτη ημέρα η καταστροφική πυρκαγιά, η οποία δυστυχώς παραπέμπει σε «Υβριδική Επίθεση».

Συνελήφθησαν συνολικά 9 αλλοδαποί οι οποίοι κινούνταν ελεύθερα στην περιοχή…

Οι παρακάτω έξι λαθρομετανάστες,  που προέρχονταν  από την περιοχή της μεγάλης φωτιάς η οποία καίει από χθες καταστρέφοντας το  Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης, συνελήφθησαν από τις Αρχές  στο χωριό της Λευκίμης.

Πρόκειται τελικά για εννέα συνολικά αλλοδαποί  οι οποίοι είχαν μπει στην Ελλάδα φυσικά παράνομα από την περιοχή του Έβρου, και ο εντοπισμός τους έγινε από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ηλία Δαστερίδη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή για να συνδράμει στις προσπάθειες που συνεχίζονται αμείωτες για έλεγχο της φωτιάς.

Παράλληλα ο Αντιδήμαρχος είναι και αστυνομικός στο επάγγελμα και συγκεκριμένα Συνοριοφύλακας.

Στο μεταξύ στην περιοχή της φωτιάς η κατάσταση κρίνεται πολύ επικίνδυνη καθώς εξελίσσεται η  καταστροφική πυρκαγιά που για τρίτη ημέρα κατακαίει  το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης, εξαφανίζοντας έναν παγκόσμιας αξίας μοναδικό βιότοπο.

Δυστυχώς η φωτιά όχι μόνο μπήκε στον στενό πυρήνα του προστατευόμενου δάσους, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, έκαψε ήδη το Παρατηρητήριο και τις ταίστρες των σπάνιων αρπακτικών.

Μάλιστα κατευθύνεται πλέον προς το ομώνυμο χωριό της Δαδιάς και γι αυτό σε λίγη ώρα θα υπάρξει έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, για να επανεξεταστεί και να επανασχεδιαστεί η αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οι πάνω από 300 πυροσβέστες, οι πολλοί εθελοντές, οι υλοτόμοι που κόβουν δέντρα για αντιπυρικές ζώνες, τα 15 εναέρια μέσα που επιχειρούν ασταμάτητα από το πρωί, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά η κατάσταση δυστυχώς δεν ελέγχεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here