Η ενέσιμη θεραπεία του δέρματος PRP !

0
312

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν πια σε απόσταση και σίγουρα όλοι και όλες θέλουμε να δείχνουμε ανανεωμένοι και λαμπεροί παρά τη φθορά και τις ταλαιπωρίες της καθημερινότητας.

Το ευχάριστο είναι πως υπάρχουν πλέον όλα τα σύγχρονα μέσα στο χώρο της Πλαστικής Χειρουργικής που μπορούν ακόμα και τόσο κοντά στις εορταστικές ημέρες να κάνουν πραγματικά τη διαφορά.

Η ενέσιμη θεραπεία του δέρματος με αυτόλογο υλικό PRP (Platelet Rich Plasma), έγκειται στην ενδοδερμική έγχυση πλάσματος το οποίο προέρχεται από το αίμα του ιδίου του ενδιαφερόμενου αφού αυτό φυγοκεντρηθεί και προετοιμαστεί κατάλληλα. 

Το PRP (Platelet Rich Plasma) είναι το πλάσμα του ενδιαφερόμενου που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια τα οποία ενεργοποιούνται με συγκεκριμένη διαδικασία προκειμένου να απελευθερώσουν ενδοδερμικά πολλαπλούς αυξητικούς παράγοντες.

Αυτό το ενεργοποιημένο πλέον PRP εγχέεται με πολλαπλές ενέσεις εντός του χορίου του δέρματος και σε όλη την έκταση της υπό θεραπεία περιοχής. Οι αυξητικοί παράγοντες από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια απελευθερώνονται εντός του χορίου επιφέροντας συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Τα αιμοπετάλια απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες (όπως οι VEGF, FGF, PDGF, IGF, EGF) οι οποίοι έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζουν θετικά την κυτταρική ανάπτυξη, την αγγειογένεση, την αναγέννηση του κολλαγόνου και την αναδιαμόρφωση – ανάπλαση του χορίου, δρώντας επομένως ευοδωτικά στην αναζωογόνηση του δέρματος. 

Η ενέσιμη θεραπεία δέρματος PRP είναι ασφαλής και δεν παρουσιάζει παρενέργειες αφού πρόκειται ουσιαστικά για υλικό το οποίο προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό του ενδιαφερόμενου χωρίς προσμείξεις ετερόλογων – ξένων ή αλλεργιογόνων υλικών.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας PRP γίνονται άμεσα αντιληπτά σε διάστημα 2-3 εβδομάδες από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Dr. Ζήσης K. Μπουκουβάλας
Πλαστικός Χειρουργός. Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής νοσοκομείου «Metropolitan»
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Για επιπλέον πληροφορίες στο:
Site: www.anagennisi-sa.gr
Email: info@anagennisi-sa.gr.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here