Η εντυπωσιακή και χαρισματική Μαρλαίν Αγγελίδου!

0
300

Οι σπουδές της είναι λαμπρές και η ίδια είναι αστέρι! Γεννήθηκε στην Αθήνα, από Κύπρια-Αγγλίδα μητέρα και Έλληνα πατέρα. Ταξίδεψε πολύ λόγω της εργασίας του πατέρα της, έως το 1984 που εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο.

Σπούδασε Βιοχημεία και Management σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του Λονδίνου το Imperial College, αλλά το πάθος της ήταν η μουσική, αφού διέθετε και μια σπάνια φωνή.

Συνέχισε τις σπουδές της στο μουσικό θέατρο στο Boston Conservatory, στο χορό στο Marley College στο Λονδίνο κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο μουσικό θέατρο στη Royal Academy of Music στο Λονδίνο. 

Πήρε μέρος σε πολλά μιούζικαλ στο εξωτερικό, κέρδισε βραβεία, εκπροσώπησε την Κύπρο στην Eurovision, έκανε δικές της ροκ μπάντες.

Στην Ελλάδα αναδείχθηκε μέσα από τηλεοπτικό ριάλιτι στο γυναικείο μουσικό ποπ γκρουπ «Hi-5», συνεργάστηκε με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και έκανε τουρ σε όλο τον κόσμο με το Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Γράφει και συνθέτει τραγούδια και τα τελευταία δυο χρόνια κάνει καριέρα στη Νέα Υόρκη, σαν ροκ, pop & metal singer, αλλά και σαν ηθοποιός στην τηλεόραση «The Jim Gaffigan TV Show», το παιδικό θέατρο και το θέατρο στο «Off Broadway» και συνεχίζει τη συνεργασία της με την Disney που είχε ξεκινήσει όταν ήταν στην Ελλάδα.

Στις 15 Ιουλίου παίχτηκε στο Gallery Players το «Όνειρο Θερινής Νύχτας» που υποδύθηκε την Τιτάνια, επίσης στην εκδοχή για ενήλικες του «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» που θα υποδυθεί τη λαίδη Καπουλέτου, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει από την δισκογραφική Stigma το χορευτικό single που ηχογράφησε με τον Φίλιππο Κωνσταντίνου «The Vibe of Love».

Κάνει voice-over, δημιουργική ανάγνωση θεατρικών έργων, και γενικά αλλάζει σαν χαμαιλέων, αλλά ό,τι κι αν κάνει το κάνει με επιμονή, υπομονή κι αναζητά πάντα την τελειότητα στη δουλειά της, σαν γνήσια Παρθένος στο ζώδιο.

Φιλοξενούμε σήμερα και μια «δική» μας επιτέλους που μας κάνει περήφανους στις ΗΠΑ. Την εντυπωσιακή και χαρισματική Μαρλαίν Αγγελίδου.

Πες μας Μαρλαίν αυτή τη στιγμή τι πρόγραμμα ακολουθείς στη Νέα Υόρκη;

«To σπίτι μου είναι στο Μπρούκλιν κι έτσι χρειάζομαι για να πάω στο Μανχάταν που έχω τις περισσότερες δουλειές να κάνω μόνο 45 λεπτά. Κι από κει αρχίζει η ημέρα μου, συνήθως με voice-over σε στούντιο, να πάω σε οντισιόν για θεατρικούς ρόλους, μετά έχω και πρόβες υποκριτικής – βέβαια – και στη συνέχεια, όταν φτάσω σπίτι έχω να μελετήσω, να απαντήσω στα δεκάδες e-mails και τηλεφωνήματα.

Πιο δύσκολο το πρόγραμμα είναι αν έχω μέσα στην εβδομάδα κάποιο show γιατί τότε θα πρέπει να δουλέψω πιο πολύ για να προετοιμαστώ καλύτερα!»

Πόσο δύσκολο είναι να τα καταφέρει κάποιος ξένος εκεί; Δικαιώνεται το ταλέντο ή χρειάζονται γνωριμίες;

«Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο, και σίγουρα οι γνωριμίες παίζουν ρόλο και είναι ένα μεγάλο μέρος της show business. Σημασία μεγάλη έχει όμως και το ταλέντο.

Δεν επιτρέπεται να είσαι κακός σε αυτό που κάνεις. Υπάρχει ένα μεσαίο επίπεδο, όπου όλοι τραγουδάνε πολύ καλά. Το σπουδαιότερο όμως είναι και οι απαιτήσεις του ρόλου που έχεις να ερμηνεύσεις.»

Γιατί θέλεις να κάνεις καριέρα στη Νέα Υόρκη, ενώ και στην Ελλάδα πήγαινες πολύ καλά, εκτός αν πιστεύεις ότι δεν σου δόθηκαν οι ευκαιρίες που ήθελες;

«Αυτό νόμιζα στην αρχή, αλλά μετά κατάλαβα ότι μέσα μου πίστευα , πως ότι είχα να δώσω στην Κύπρο και στην Ελλάδα το έδωσα.

Αναπολώ τις στιγμές εκείνες, γιατί είχα θαυμάσιες συνεργασίες με εξαίρετους καλλιτέχνες, τραγούδησα μπροστά σε εκατομμύρια θεατές στη Eurovision και σε χιλιάδες όταν ήμουν στο συγκρότημα των «Hi-5», στις συναυλίες που δίναμε, δεν ξέρω αν τα προβλήματα ήταν δικά μου ή του συστήματος.

Από την άλλη πλευρά πάντα ήθελα να δοκιμάσω στη Νέα Υόρκη που ήταν το απωθημένο μου. Χρειαζόμουνα ένα «μεγαλύτερο» χώρο για να αφήσω το «θηρίο» που κοιμόταν μέσα μου να ξυπνήσει, να βγει, να εξελιχθεί.»

Σκοπεύεις να εγκατασταθείς για πάντα εκεί;

«Η απόφασή μου να εγκατασταθώ στη Νέα Υόρκη ήταν ό,τι καλύτερο έκανα ποτέ , αλλά και ό,τι πιο δύσκολο, γιατί έπρεπε να ξεκινήσω από την αρχή χωρίς καμιά επαγγελματική στήριξη, με μοναδικά όπλα το πάθος μου, την αγάπη μου για τη δουλειά μου, τη συνέπειά μου, και το θάρρος μου όμως, που αποφάσισα να δοκιμαστώ και να αποδείξω την αξία μου στον πιο ανταγωνιστικό χώρο της πιο ανταγωνιστικής χώρας του κόσμου.

Αυτό ακριβώς που λεει το τραγούδι: «If I can make it there I make it every where». Ναι, θέλω να είμαι στη Νέα Υόρκη, αλλά κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον…»

Τι σου αρέσει περισσότερο όταν δουλεύεις στην Αμερική. Οι άνθρωποι φαντάζομαι θα είναι πιο επαγγελματίες και συνεπείς…

«Μου αρέσει το ότι έχω να συναγωνιστώ ανάμεσα σε πραγματικά ταλέντα. Δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθώ, όταν γύρω μου υπάρχουν άτομα που δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με μένα.

Πριν γυρίσω στην Ελλάδα για να γίνω μέλος των «Hi-5» ζούσα κι εργαζόμουν στο Λονδίνο πού λίγο πολύ δεν διαφέρει από τη Νέα Υόρκη.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου και να εκπαιδεύεις το ταλέντο σου. Αυτά τα δυο πάνε μαζί. Και ναι, θέλω να συνεργαστώ με τους καλύτερους, γιατί έτσι σημαίνει ότι βελτιώνομαι κι εγώ.

Κι ας φτάνω σε απόγνωση από την πίεση καμιά φορά, πάντα δίνω όλο μου το είναι και θα συνεχίσω να το κάνω, γιατί είμαι αχόρταγη και θέλω διαρκώς να κάνω περισσότερα και καλύτερα πράγματα.

Όχι για να γίνω celebrity, όπως μερικοί θα υποθέτουν, αλλά για να κάνω καλές δουλειές να ζω σε ένα όμορφο σπίτι και να νοιώθω την ανάγκη να βελτιώνομαι διαρκώς. Όταν είσαι performer ξέρεις ότι αυτή είναι η φύση της δουλειά σου και προχωράς…….

Ούτε εδώ είναι όλα τέλεια, αλλά το σύστημα ελκύεται από τα ταλέντα, ειδικά όταν μιλάμε για διάρκεια και όχι για 15 λεπτά δημοσιότητας. Είναι επαγγελματίες και συνεπείς και μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και να εκφράζομαι ελεύθερα.

Όταν βρίσκομαι με ανθρώπους σαν εμένα εκφράζομαι καλύτερα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό, πρέπει πάντα να απολογείσαι.»

Με τόση σκληρή δουλειά σου μένει καθόλου χρόνος για τα προσωπικά σου; Φίλους έχεις;

«Ο χρόνος που έχω είναι ελάχιστος, οι ρυθμοί εξουθενωτικοί, κι η Νέα Υόρκη όχι τόσο φιλική. Κάποτε, περνούσα και καμιά βόλτα από τα μαγαζιά για ψώνια, τώρα μόνο στο σούπερ μάρκετ πηγαίνω για τα απαραίτητα τρόφιμα. Ωστόσο έκανα ορισμένους υπέροχους φίλους…»

Δηλαδή το «Αμερικανικό Όνειρο» έγινε πραγματικότητα για σένα;

««Το Αμερικάνικο Όνειρο» για μένα αντιπροσωπεύει την ελπίδα. Ότι είμαι πραγματικά δημιουργική κι ευτυχισμένη με μεγάλο κόστος φυσικά. Εμπόδια, θυσίες, όμως όσο μεγαλώνεις καταλαβαίνεις καλύτερα ποιος είσαι, τι σου ταιριάζει περισσότερο, τι είναι σημαντικό στη ζωή σου και τι όχι.» 

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό της Μαρλαίν Αγγελίδου, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:125 limit=6}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here