Η επίσημη απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες που διασύρει ΜΜ«Ε» και Μητσοτάκη!

0
222

Ολόκληρη η δήλωση της Προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες:

«Συνήλθε στις 14/6/2017, σε συνεδρίαση, η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες», έχοντας στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ άλλων, υπόθεση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και υπόθεση του Προέδρου της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στους κανόνες δεοντολογίας της Επιτροπής, τους οποίους τηρώ ευλαβικά, όπως και η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής, περιλαμβάνεται και ο κανόνας της «μυστικότητας» της διαδικασίας, αφού οι υποθέσεις που ερευνώνται υπάγονται στον σκληρό πυρήνα που προσωπικού απορρήτου.

Δεν επιδίδομαι σε διαρροές, ούτε κοινοποιώντας την ημερήσια διάταξη πριν από την κάθε συνεδρίαση, ούτε, πολύ περισσότερο, κοινοποιώντας το αποτέλεσμα ή ερμηνεία του αποτελέσματος, όταν οι υποθέσεις που εξετάζονται δεν οδηγούνται σε τελική κρίση, όπως έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση με τις δύο παραπάνω αναφερθείσες υποθέσεις.

Επειδή κατεγράφησαν δημοσιεύματα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με βάση τα οποία ανακριβώς αναφέρονται, ως αποτέλεσμα της κρίσης της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες», υποκειμενικές απόψεις, είμαι υποχρεωμένη να δημοσιοποιήσω ότι η απόφαση της Επιτροπής, που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία και για τις δύο υποθέσεις, είναι η κάτωθι:

«Οι ερευνώμενοι να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία, ώστε τα μέλη της Επιτροπής να διαμορφώσουν εδραία πεποίθηση για την ουσία της υπόθεσης, πριν οδηγηθούν στην τελική κρίση».

Αυτά, και μόνον αυτά, για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here