Η Ευρωπαϊκή Αριστερά επέλεξε με 84,1% τον Τσίπρα ως υποψήφιο στις Ευρωεκλογές!

0
207

Ελληνική σφήνα στις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν το Μάη του 2014 έριξε χθες το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, επιλέγοντας ως δικό της υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν τον Αλέξη Τσίπρα.

Μέχρι τώρα η επιλογή προέδρου της Κομισιόν γινόταν από τον χώρο των ισχυρών πολιτικών ομάδων της ΕΕ, δηλαδή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (που εκπροσωπεί τον χώρο της Δεξιάς) και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (εκπρόσωπο των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης). 

Με την αλλαγή του τρόπου επιλογής του προέδρου της Κομισιόν, τα εθνικά κόμματα των κρατών-μελών καλούνται να προωθήσουν τον υποψήφιο που θα επιλέξουν οι ευρωπαϊκές πολιτικές ομάδες.

Ως εκ τούτου, τα κόμματα που ανήκουν στον χώρο του ΕΛΚ θα προωθήσουν την υποψηφιότητα του νυν προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ τα σοσιαλιστικά κόμματα θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του νυν προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Ολοκληρώνοντας το 4ο του Συνέδριο, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) ανακοίνωσε ότι υποψήφιός του για την προεδρία της Κομισιόν θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Η απόφαση για την έγκριση της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ελήφθη με ποσοστό 84,1%. Χαιρετίζοντας τους συνέδρους μετά την εκλογή του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ώρα για δουλειά και αγώνα για την Ευρώπη της ελπίδας και της αλληλεγγύης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως γνωρίζει ότι στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύεται η Ελλάδα και η Ευρώπη του Νότου, αλλά δεσμεύθηκε ότι η υποψηφιότητά του θα είναι όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Άγρια κόντρα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Με μια σκληρή ανακοίνωση σχολίασε η Νέα Δημοκρατία την επίσημη πλέον υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν. «Τα περιθωριακά κόμματα της Ευρώπης αποφάσισαν ότι ο καλύτερος εκπρόσωπός τους είναι ο κ. Τσίπρας.

Κομμουνιστικά, σταλινικά απολιθώματα, με ακραίες θέσεις, απόγονοι των πιο σκληρών καθεστώτων που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα έναν «άξιο υποψήφιο».

Και συνεχίζει: «Στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν. Όμως, πλέον, ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του αποκαλύπτονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη…..».

Άμεση αντίδραση υπήρξε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επισήμανε πως «δεν περιμέναμε από τους εγχώριους συμμάχους της κ. Μέρκελ ούτε να αναγνωρίσουν τη σημασία της υποψηφιότητας του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν, ούτε να γνωρίζουν τις θέσεις των κομμάτων που απαρτίζουν το ΚΕΑ για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here