L’Echo: Η Εύα Καϊλή είναι στο κρατητήριο καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν «Τσάντες γεμάτες με χαρτονομίσματα»!

0
285

Πολιτικός «Σεισμός» από την σύλληψη της…

Σε αναμονή των ανακοινώσεων των Βελγικών Αρχών-Ανεστάλησαν οι αρμοδιότητές της από Αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής.

Η Εύα Καϊλή στο κρατητήριο - Βρέθηκαν τσάντες γεμάτες χρήματα στο σπίτι της! Κατασχέθηκαν τα κινητά της τηλέφωνα! Στα πράσα, έτοιμος να το σκάσει και ο πατέρας της! Τον έπιασαν με μια

Πολιτικό Σεισμό έχουν προκαλέσει τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Αθήνα, οι αποκαλύψεις περί πιθανής εμπλοκής της Ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή σε Σκάνδαλο Χρηματισμού από το Κατάρ ή τη λεγόμενη υπόθεση «Qatar Gate» με πολλούς ήδη να τρέμουν ποιους θα εμπλέξουν τα τηλέφωνα που ανοίγουν.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψαν Βελγικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το Σάββατο (10/12), σάκοι με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή, ωστόσο το ποσό που εντοπίστηκε, δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα επισήμως.

Επίσης, η «L’Echo» ανέφερε ότι οι Αρχές συνέλαβαν και τον πατέρα της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος επιχείρησε να διαφύγει όταν πιάστηκε με βαλίτσα που ήταν γεμάτη με χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Βελγικής εφημερίδας L’Echo, η κ. Καϊλή πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο, καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν «τσάντες με χαρτονομίσματα».

Σκάνδαλο Nova(rtis) Macedonia: Πώς έφταναν οι βαλίτσες με τα «μωβ»  χαρτονομίσματα στον Α.Σαμαρά – «Λένε ότι πήρα 2-3 χιλιάρικα…»: Και ο  Χατζηνικολάου; – Makeleio.gr

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι η κυρία Καϊλή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, ο οποίος είναι και ο μόνος δυνατός τρόπος να καταρριφθεί η βουλευτική ασυλία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κ. Καϊλή φαίνεται πως βρισκόταν υπό παρακολούθηση από το περασμένο καλοκαίρι όπου οι αρχές άρχισαν αν έχουν κάποια στοιχεία στα χέρια τους. Σύμφωνα με βελγικά και ιταλικά μέσα το νήμα ξεκίνησε από τον κ. Παντιέρι και κάποιες συνομιλίες που είχε με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, η κ. Καϊλή, όπως και οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες που οδηγήθηκαν χθες σε ακρόαση, θα περάσουν εντός 48 ωρών από αρμόδιο Δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει για πιθανά εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, ο δικαστής θα προβεί την Κυριακή το πρωί πριν τις 12:00 σε ανακοινώσεις χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου. Ανακριτής και εισαγγελέας θα ανακοινώσουν αν θα απαγγελθούν κατηγορίες στην κυρία Καϊλή και στους υπολοίπους ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Ωστόσο, οι Βελγικές Αρχές έχουν δώσει ελάχιστες πληροφορίες μέχρι στιγμής για την υπόθεση καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Χθες η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε την αναστολή όλων των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή που απορρέουν από την θέση της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έστειλε επιστολή στην Ελληνίδα Ευρωβουλευτή το Σάββατο το βράδυ με την οποία της ανακοινώνει ότι την παύει από τα καθήκοντα της στον απόηχο των ερευνών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Yπό το πρίσμα της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας, αποφάσισα να αναστείλω με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες, τα καθήκοντα και τις εργασίες που σας έχω αναθέσει υπό την ιδιότητά σας ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Η κ. Καϊλή διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ και από την ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ενώ με φόντο την υπόθεση ξέσπασε μια άνευ προηγουμένου κόντρα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here